به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدرضا میر با بیان اینکه هم اکنون ۵ استان کشور درگیر آفت ملخ صحرایی هستند، گفت: این استانها به ترتیب شامل هرمزگان، بوشهر، خوزستان، فارس و سیستان و بلوچستان است که در استان هرمزگان تاکنون ۱۳ هزار و ۳۶۳ هکتار، بوشهر ۳ هزار و ۱۵۵ هکتار، خوزستان ۲ هزار و ۹۳۰ هکتار، فارس ۲ هزار و ۵۵۴ هکتار و سیستان و بلوچستان ۲ هزار و ۶۳ هکتار مبارزه انجام شده است بنابراین تاکنون در مجموع ۲۴ هزار و ۶۵ هکتار مبارزه با ملخ صحرایی در استانهای جنوبی کشور انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه از حدود شش ماه قبل پیش بینیها و بررسیهای لازم در این زمینه توسط کارشناسان سازمان حفظ نباتات و همچنین فائو انجام شده بود، افزود: ما کاملاً این هجمه را پیش بینی میکردیم و اتفاقی دور از ذهن نبود.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه ما از سال گذشته با هجوم آفت ملخ صحرایی به کشور مواجه هستیم، گفت: سال گذشته حدود ۷۶۰ هزار هکتار مبارزه در این حوزه انجام شد و امسال براساس پیش بینیهای صورت گرفته این عدد به حدود یک میلیون هکتار خواهد رسید و تا تیرماه ۱۳۹۹ نیز ادامه خواهد داشت.
میر با اشاره به اینکه آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت در استانهای درگیر وجود دارد، تصریح کرد: سال گذشته ۹ استان کشور با این آفت درگیر شدند که پیش بینی میکنیم امسال نیز تعداد استانهای درگیر به همان میزان برسد و بنابراین احتمال درگیری استانهای کرمان، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان جنوبی نیز وجود دارد البته این احتمال نیز وجود دارد که ملخها از افغانستان وارد ایران شوند و در این صورت استان خراسان رضوی نیز ممکن است درگیر شود.
پیش بینی نیاز به ۸۴ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی
وی با بیان اینکه ارسال آفت کشها و ادوات لازم به استانهای درگیر انجام شده است، گفت: در ۵ استان درگیر علی رغم اینکه هنوز وارد مرحله سمپاشی هوایی نشدیم، هواپیماهای سمپاش مستقر شدند و در حالت آماده باش هستند.
میر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی در فاز اول تخصیص داده شده است، افزود: علاوه بر این از اعتبارات استانی نیز برای مبارزه با این آفت استفاده خواهد شد و هر استان بسته به شرایط خود بودجهای را برای این کار اختصاص خواهد داد.
وی تصریح کرد: همچنین پیرو مذاکرات انجام شده، این آمادگی در دولت وجود دارد که در صورت نیاز بودجهای جدید را برای مبارزه با این آفت اختصاص دهد ضمن اینکه پیش بینی ما برای مبارزه حدود یک میلیون هکتاری با این آفت نیاز به ۸۴ میلیاردتومان اعتبار است.
میر اضافه کرد: چرا که تراکم جمعیت ملخها در سالجاری نسبت به سال گذشته ۲ تا ۳ برابر است و سال قبل این ملخها در حاشیه دریا و نوار ساحلی فرود میآمدند و تخم ریزی میکردند اما هم اکنون در فازی هستند که تمایل به تغذیه دارند و وارد مراتع خواهند شد ضمن اینکه دائماً جا بجا میشوند که این کار مبارزه را دشوار میکند.
وی تصریح کرد: ما کمبودی در سموم نداریم و به اندازه مصرف دو سال کشور سم در انبارها موجود است.
- منبع خبر : مهر