رادیو به دانشجویان فرصت بازیگری می‌دهد
رادیو به دانشجویان فرصت بازیگری می‌دهد
مدیر رادیو نمایش از اعمال تغییراتی در جدول پخش این شبکه خبر می‌دهد و امیدوار است این تغییرات در جذب مخاطب جدید و رضایت مخاطب فعلی موثر باشد.

نزدیک به ۱۰ سال است که رادیو نمایش فعالیتش را در راستای تولید و پخش نمایش‌های رادیویی شروع کرده است و دو ماه است مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی به حمیدرضا افتخاری واگذار شده است.‌
افتخاری که در سمت مدیرکل اداره‌ی هنرهای نمایشی رادیو فعال است، در گفت‌وگویی با ایسنا ساخت برنامه برای شبکه‌های دیگر رادیویی را جزو وظایف ذاتی مرکز هنرهای نمایشی رادیو می‌داند و می‌گوید که تا الان این مسیر، مسیر یک‌طرفه و بدون تعامل با شبکه‌ها بوده است.

او بیان می‌کند: «هم اینک اینگونه است که اداره‌ی کل هنرهای نمایشی رادیو، نمایش تولید می‌کند برای شبکه‌ها می‌فرستد، شبکه‌ها هم این نمایش‌ها را پخش می‌کنند ولی در دور جدید فعالیت‌های این اداره‌ و تاکید معاون صدا روی این موضوع، تصمیم بر این است که نمایش‌ها بر اساس سفارش شبکه‌ها با درجه کیفی بالا تولید شوند.»

حمیدرضا افتخاری می‌گوید: «قرار این است که کارگروه‌های مشترکی بین شبکه‌ها و اداره‌کل هنرهای نمایشی رادیو تشکیل بدهیم، شبکه‌ها موضوعاتشان را اعلام کنند بر اساس موضوعات سفارشی شبکه‌ها، نمایش تولید و برای آنها ارسال کنیم؛ در واقع هر شبکه‌ای که سفارش داشته باشد برایش نمایش تولید می‌شود.»

افتخاری می‌گوید که تاکید در دوره جدید این است که کارها کیفی شود؛ یعنی مبنای تولید رادیو نمایش کیفیت است و سقف و کفی برای تولید وجود ندارد. همان‌طور که معاون صدا هم دستور دادند مبنا را بر اساس کیفیت گذاشتیم.

این مدیر رادیو همچنین درباره راه‌های ورود به عرصه‌ی بازیگری در رادیو می‌گوید: قرار است ما در رادیو نمایش یک مسابقه بازیگری داشته باشیم، در این مسابقه‌ بازیگری قاعدتا استعدادهایی هم کشف می‌شود.

افتخاری درباره راه دوم ورود به رادیو نمایش بیان می‌کند: از اول مهر برنامه‌ای را در جدول پخش خواهیم داشت که به تئاترهای دانشجویی اختصاص دارد. دو برنامه در هفته داریم ـ پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها ـ که گروه‌های دانشجویی می‌توانند بیایند کار رادیویی انجام دهند و کارشان نقد و بررسی می‌شود. این دانشجویان ۲۰ دقیقه فرصت اجرای نمایش دارند و در ادامه ۲۰ دقیقه هم کارشناس‌ها در مورد کارشان صحبت می‌کنند؛ درواقع کار جنبه‌ی آموزشی هم دارد و در آن روند ممکن است که ما استعداد جدیدی کشف کنیم و به حیطه بازیگری اضافه کنیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره استمرار تولید و پخش استندآپ کمدی‌های رادیویی، برپاخند یا همان استندآپ کمدی را گونه‌ای رادیویی نمی‌داند و علت را چنین توضیح می‌دهد: چون یک اجرای یک نفره هست و یک گونه‌ی نمایشی است و گاهی مبتنی بر تصویر است.

مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو در عین حال درباره پخش استندآپ کمدی از رادیو چنین می‌گوید: با همه‌ اوصاف، رادیو روی این‌گونه کار می‌کند تا برپاخند مدل رادیویی خودش را پیدا کند. باتوجه به اینکه برپاخند گونه‌ی جذاب و نویی است، در این مسیر خیلی تازه‌کار هستیم و تلاش می‌کنیم. یک نمونه برپاخند را هم در اختتامیه‌ی جشنواره «نوایش» داشتیم ولی باید اعتراف کنم که در این حوزه خیلی تازه‌کار هستیم؛ مخصوصا اینکه خود برپاخند در ایران گونه‌ی نویی است و در رادیو، گونه‌ی نوتری هم محسوب می‌شود.

  • منبع خبر : ایسنا