رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته/ لزوم صادرات کالا با ارزش افزوده بالا
رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته/ لزوم صادرات کالا با ارزش افزوده بالا
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به بهبود تراز منفی تجاری در سال ۱۴۰۳ از رشد ۱۵.۶ درصدی صادرات غیرنفتی در این سال خبر داد.

رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته/ لزوم صادرات کالا با ارزش افزوده بالا

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد از سازمان توسعه تجارت ایران، محسن منتظری روز دوشنبه با یادآوری افزایش صادرات غیرنفتی در سال گذشته گفت: تراز منفی تجاری در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ بهبود پیدا کرد و اگر واردات شمش طلا که یکی از شیوه‌های رفع تعهد ارزی است را در نظر نگیریم، حدود ۸ میلیارد دلار بهبود را تجربه کرد و این مهم نشان دهنده مدیریت تراز تجاری در سال ۱۴۰۳ است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: سال گذشته صادرات غیرنفتی نزدیک ۱۵.۶ درصد رشد کرد و در این سال بیشترین میزان صادرات غیرنفتی در تاریخ تجارت خارجی کشور رقم خورد؛ هر چند در حوزه واردات نیز شاهد رشد بودیم اما باید این نکته را در نظر داشت که بیشترین حجم کالاهای وارداتی در دسته کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بودند و به نوعی نیاز تولیدکنندگان را تامین می‌کنند. همچنین بخش قابل توجه ای از واردات به کالاهای اساسی اختصاص یافته است.

منتظری با تاکید بر اینکه کالاهای وارداتی نیاز حوزه صنعت را تامین می‌کنند، اضافه کرد: طی سالهای اخیر رشد صادراتی بخش صنعت را به شکل مستمر شاهد هستیم و این نشان می‌دهد در این حوزه استراتژی مناسبی انتخاب شده است؛ امیدواریم که بتوانیم در سال جاری به سمت صادرات کالا با ارزش افزوده و صنعتی حرکت و این بخش را تقویت کنیم.

به گفته وی؛ محصولات پتروشیمی و معدنی همچنان بیشترین سهم را در رشد صادرات دارند و این آمار این تلنگر را می‌زند که باید از صادرات کالا با ارزش پایین فاصله بگیریم و به سمت صادرات کالاها با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.

منتظری با اشاره به رشد صادرات غیرنفتی در منطقه اقتصادی اوراسیا افزود: امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اعضای این اتحادیه اقتصادی در سالهای گذشته سبب شد که صادرات به این کشورها افزایش یابد و اکنون که موافقتنامه تجارت آزاد با این اتحادیه به تصویب رسیده است و در سال جاری به مرحله اجرا خواهد رسید، امیدواریم در آینده این کشورهای جزو مقاصد نخست صادراتی ما قرار گیرند.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و پایش سازمان توسعه تجارت ایران افزود: صادرات غیرنفتی به لحاظ وزنی نیز حدود ۱۰ درصد رشد داشت اما در نقطه مقابل در حوزه واردات رشد چندانی نداشتیم و تا حدودی مدیریت کنترل شده واردات انجام گرفته است.

  • منبع خبر : ایرنا