روانچی: هرگونه توسل به زور در فضای سایبری را رد می‌کنیم
روانچی: هرگونه توسل به زور در فضای سایبری را رد می‌کنیم
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه ایران قربانی حملات روز افزون سایبری همچون استاکس نت از سوی آمریکا و اسرائیل بوده است، اظهار داشت: هرگونه توسل به زور را در فضای سایبری رد می کنیم.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه ایران قربانی حملات روز افزون سایبری همچون استاکس نت از سوی آمریکا و اسرائیل بوده است، اظهار داشت: هرگونه توسل به زور را در فضای سایبری رد می کنیم.

به گزارش صبح اقتصاد، نخستین نشست محتوایی گروه کاری باز “امنیت و کاربرد فناوری‌های اطلاعات ارتباطات “به ریاست نماینده دائم سنگاپور در سازمان ملل و با حضور نمایندگان کشورهای عضو در محل دبیرخانه سازمان ملل در نیویورک آغاز به کار کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل متحد با اشاره به این که ایران قربانی حملات روز افزون سایبری همچون استاکس نت از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است، گروه کاری باز را محل مناسبی برای رسیدگی به این اقدامات غیرقانونی دانست.

سفیر کشورمان در سازمان ملل با استقبال از پایان فرایندهای موازی امنیت سایبری و کنار رفتن سلطه گروه محدودی از کشورها بر فضای سایبری، از گروه کاری باز به عنوان یک فرایند شفاف و شمول گرا حمایت کرد.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر لزوم رعایت کامل ماموریت داده شده به گروه کاری باز از سوی کشورها که طبق قطع نامه ۲۴۰ مجمع عمومی ۷۵ تعیین شده است، اصول راهنمای ایران برای امنیت سایبری شامل احترام به حاکمیت دولتها، دخالت نکردن در امور داخلی کشورها با استفاده از شیوه‌های سایبری، کاربرد صرفا صلح آمیز فناوری سایبری، لزوم مذاکره برای تعیین تکلیف و تصمیم گیری درباره موضوعات باقیمانده از گروه کاری باز قبلی، لزوم تدوین یک سند حقوقی الزام آور برای امنیت سایبری، رفتار مسئولانه بازیگران غیر دولتی و رعایت اخلاق و عدالت در فضای سایبری، حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات سایبری و منع توسل به زور و یا تهدید به توسل به زور در فضای سایبری دانست.

تخت روانچی تصریح کرد که هرگونه توسل به زور در فضای سایبری مردود است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به مواضع سازنده جمهوری اسلامی ایران افزود: برای تحقق اصول فوق، حقوق بین المللی مربوطه و از جمله هنجارها و اصول لازم، باید توسعه داده شوند و این امر از طریق مذاکره و تلاش برای نزدیک‌تر کردن مواضع کشورها به طرق مختلف از جمله تشکیل گروه‌های فرعی و متمرکز بر موضوعات خاص قابل تحقق خواهد بود.

این نشست یک هفته‌ای از سری نشست‌های محتوایی برای تقویت امنیت سایبری در فضای بین المللی است و انتظار می‌رود بعد از ۵ سال فعالیت گروه کاری باز و تصمیم گیری بر اساس اجماع، گزارش‌های سالانه و در پایان، گزارش نهایی گروه برای تصمیم مقتضی به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود.

هیات کشورمان همراه با گروه کشورهای همفکر و گروه عدم تعهد، پیشبرد اهداف گروه کاری باز را به شکل فعال پیگیری می‌کند.