به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از بانک عامل بخش مسکن، سید محسن فاضلیان در گردهمایی مجازی مدیران ارشد این بانک، با تأکید بر لزوم عملیاتی کردن دو برنامه کلان در بانک مسکن اظهار داشت: نخستین برنامه، شناسایی مراکز درآمدی و در کنار آن شناسایی مراکز هزینهای بانک است که این موضوع مستلزم ایجاد ساختار بودجه ریزی عملیاتی است.” روش جدید تأمین مالی مسکن”
فاضلیان موضوع وصول به موقع مطالبات را یکی از اولویتهای بانک برشمرد و افزود: در این زمینه وصول به موقع مطالبات ارزی در کمیتهای ویژه در حال بررسی و پیگیری است.
وی با بیان اینکه همه از مدیران استانی تقاضا داریم تا کنترل جدی بر کاهش نرخ تمام شده پول داشته باشند گفت: یکی از موضوعاتی که در شرکتهای تابعه بانک اتفاق افتاده این است که این شرکتها در مرحله ورود به حاشیه سود هستند.
عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن همچنین با تأکید بر استفاده از روشهای تأمین مالی از بازار سرمایه افزود: در این زمینه مراحل دریافت مجوز انتشار اوراق رهنی در حال انجام است و انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق رهنی در دستور کار قرار دارد.” روش جدید تأمین مالی مسکن”
سرمایهها و منابع مالی برای ورود به بخش مسکن، چه در سمت عرضه و چه در سمت تقاضا، از طریق بانک یا بازار سرمایه تخصیص می یابند.
روشهای کلاسیک تامین مالی، مبتنی بر بانک و پس اندازهای شخصی است. بانکها با تجمیع پس اندازهای مردم از طریق اوراق و سودهای بانکی، آنها را به متقاضیان دیگر در طرف عرضه و تقاضا تخصیص میدهند. تا کنون بیش از ۹۵ درصد تامین مالی مسکن در ایران با این روش انجام شده است. یکی از اشکالات این روش، وابستگی زیاد آن به درآمد مردم و اعتبارات بانکی است. لذا در صورت فقدان یا کمبود هریک از این منابع و یا افزایش قیمت کالاها، قدرت خرید و یا ساخت مسکن کاهش مییابد.
ابزارهای بازار سرمایه در تامین مالی بخش مسکن
در مقابل، روش های نوین تامین مالی مبتنی بر بازار سرمایه است. در این روش نیز بخش عرضه و تقاضا از طریق سرمایههای حقیقی و حقوقی موجود در جامعه تجهیز می شوند اما مکانیزم آن متفاوت است. ایجاد صندوقهای زمین و ساختمان، پیشفروش ساختمان از محل صندوقهای موجود در بازار سرمایه و راه اندازی بازار ثانویه رهن از جمله روش هایی است که در تامین مالی نوین بخش مسکن مورد استفاده قرار می گیرد.
- منبع خبر : مهر