به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد در سومین روز هفته، نوسانگیران به بازار هجوم آوردند، ولی از اواخر روز از بازار عقبنشینی کردند. روز دوشنبه، با افزایش فعالیت نوسانگیران به سرعت مرز ۲۳ هزار تومانی از دست رفت و اسکناس آمریکایی حتی تا محدوده ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان رشد کرد. با این حال، از اواخر روز، میزان فروشها بیشتر شد و دلار ساعت ۴ بعدازظهر به محدوده ۲۳ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. این قیمت ۱۶۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود، ولی با سقف روز دوشنبه ۱۵۰ تومان فاصله داشت. به گفته فعالان، در صورتی که نوسانگیران میتوانستند قیمت دلار را بالای ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان نگه دارند، احتمال رشد اسکناس آمریکایی طی روزهای بعد بالاتر میرفت. با این حال، با توجه به برگشت دلار به زیر ۲۳ هزار و۲۰۰ تومان میتوان گفت که حمله نوسانگیران در روز سوم هفته، به نتیجه نرسید.”سربالا شدن مجدد قیمت دلار”
در روزی که دلار دچار رفت و برگشت قیمتی شد، سکه نیز به سقف ۱۰ میلیون و ۲۰۰هزار تومانی خورد و برگشت. فلز گرانبهای داخلی بعدازظهر روزدوشنبه با قیمت ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که ۷۰ هزار تومان بالاتر از روز یکشنبه بود. این اتفاق در حالی رخ داد که سکه در مقاطعی از روز دوشنبه با قیمت ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان نیز معامله شد. به گفته فعالان در صورتی که دلار روز سه شنبه بالای مرز ۲۳ هزار تومانی باقی نماند، احتمال افت بیشتر در بازار سکه وجود خواهد داشت.
عامل رشد اول وقت دلار
بیشتر فعالان بازار اعتقاد داشتند که دلیل اصلی رشد دلار در ابتدای روز دوشنبه اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در غروب یکشنبه بود. آنتونی بلینکن در گفتوگو با شبکه خبری ایبیسی نیوز عنوان کرد، ایران میداند چه اقداماتی را باید برای برنامه هستهای خود انجام دهد، اما هنوز ندیدهایم که آیا ایران آماده تصمیمگیری برای انجام کاری است که باید انجام دهد. این اظهارات بلینکن موجب شد که در معاملات پشت خطی روز یکشنبه میزان خریدها به یکباره افزایشی شود و دلار به بالای مرز ۲۳ هزار تومانی برگردد.
تصور معاملهگران از اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا این بود که ایران باید شروطی را بپذیرد تا آمریکا به تعهدات خود بازگردد. این در حالی است که معاملهگران از اظهارات مقامات ایرانی اینگونه برداشت میکنند که اساسا آمریکا از برجام خارج شده است و به همین دلیل، ایالاتمتحده است که باید به تعهدات خود بازگردد. به عنوان مثال، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به صحبتهای همتای آمریکایی خود عنوان کرد، لغو تحریمهای ترامپ یک الزام حقوقی و اخلاقی- و نه یک اهرم مذاکراتی- است. برداشت معاملهگران از صحبتهای وزرای خارجه دو کشور این بود که همچنان اختلافاتی در مذاکرات هستهای وجود دارد و بهتر است به همین دلیل بخشی ازخریدهای خود را انجام دهند. با این حال، یک خبر سمت فروشندگان دلار را تقویت کرد.”سربالا شدن مجدد قیمت دلار”
متغیر کاهشی انتهای وقت دلار
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در نشست خبری از تمدید تفاهم درباره تداوم بازرسی و راستیآزمایی آژانس درخصوص برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی به مدت یک ماه دیگر (تا سوم تیر ) خبر داد. این خبر موجب شد که به یکباره سمت و سوی انتظارات در بازار ارز تا حدی تغییر کند و تعداد فروشندگان در بازار بالا برود. به گفته فعالان، این خبر برای معامله گران به معنای آن بود که ایران قصد دارد با جدیت مذاکرات را دنبال کند و ممکن است طی هفتههای آینده در صورتی که آمریکا کارشکنی نکند، برجام احیا شود. امید به لغو تحریمها موجب شد که کمی خریداران از بازار عقبنشینی کنند. با این حال، بازار همچنان نسبت به حصول توافق اطمینان ندارد و همین عامل موجب شد که حداقل در روز دوشنبه، قیمت دلار به زیر مرز ۲۳ هزار تومانی بازنگردد.
- منبع خبر : ایران جیب