سقوط آزاد دلار و طلا و بورس
سقوط آزاد دلار و طلا و بورس
نرخ دلار در صرافی های بانکی دیروز (سه شنبه) ۱۵۰ تومان کاهش یافت و به قیمت ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان فروخته شد.

به گزارش ایرنا قیمت دلار در ادامه روند نزولی خود یک پله دیگر افت کرد که نشان می‌دهد مسیر این ارز همچنان کاهشی است و بر این اساس‌، صرافی‌های بانکی در ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه دیروز هر دلار را ۱۱ هزار و ۸۵۰ تومان خریداری و به نرخ ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان فروختند.

بهای خرید هر یورو نیز ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان و فروش آن ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان شد.

میانگین بهای هر یورو در آخرین روز کاری گذشته در سامانه سنا ۱۴ هزار و ۲۷۱ تومان و هر دلار ۱۲ هزار و ۳۰۹ تومان بود.

همچنین نرخ فروش هر حواله یورو در سامانه نیما به ۱۳ هزار و ۵۰ تومان رسید، حواله هر دلار نیز ۱۱ هزار و ۶۶۹ تومان فروخته شد.

خنثی شدن تأثیر اخبار منفی مربوط به تحولات سیاست خارجی و امیدواری به توان بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز از مهمترین دلایل افت بهای دلار و سایر ارزهای عمده است.

همچنین به گزارش ایسنا، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار امروز (سه‌شنبه، ساعت ۱۶:۱۵) سه میلیون و ۹۷۰ هزار تومان یعنی با کاهش ۳۲۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته فروخته شد.

سکه طرح قدیم نیز دیروز سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان (کاهش ۲۵۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته) قیمت دارد.

اما نیم‌سکه ۱۸۰ هزار تومان ارزان شده و دو میلیون و ۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود. ربع سکه هم ۱۲۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده و یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

هر قطعه سکه یک گرمی با ۲۰ هزار تومان کاهش ۹۳۰ هزار تومان معامله می‌شود. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در طلافروشی‌ها ۳۸۹ هزار و ۴۴۴ تومان داد و ستد می‌شود که نسبت به روز گذشته ارزان شده است. این در حالی است که در بازارهای جهانی، قیمت هر اونس طلا افزایشی بوده و ۱۴۱۴ دلار است.

همچنین شاخص کل در بازار بورس دیروز (سه شنبه) هفت هزار و ۳۵ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۲۴۶ هزار و ۲۶۸ واحد رسید.

براساس معاملات دیروز بیش از ۲ میلیارد و ۹۰۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱ هزار و ۸۳۴ میلیارد ریال در ۵۱۴ هزار نوبت داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با یک هزار و ۸۶۶ واحد کاهش به ۶۰ هزار و ۸۵ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۲۶۵ واحد افت به ۴۰ هزار و ۷۲۰ واحد رسیدند.

شاخص آزاد شناور نیز با هفت هزار و ۷۸۶ واحد افت به رقم ۲۷۴ هزار و ۶۵۰ واحد رسید، شاخص بازار اول پنج هزار و ۱۹۴ واحد کاهش و شاخص بازار دوم ۱۳ هزار و ۹۴۵ واحد افزایش داشت.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، پتروشیمی نوری (نوری) با ۱۳۵ واحد و گروه صنعتی ملی (وملی) با ۱۴ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۴۴ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۳۹۱ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۲۷۰ واحد، گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا) با ۲۶۹ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۲۵۷ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۲۴۶ واحد و سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۲۳۶ واحد از جمله گروه‌هایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.

برپایه این گزارش، در بین نمادهای دیروز نماد بانک تجارت، سایپا، ایران خودرو، فولاد مبارکه اصفهان، بانک صادرات ایران، گروه مپنا (سهامی عام) و بانک پاسارگاد در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه شیمیایی در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۲۹۴ میلیون و ۱۸۶ هزار برگه سهم به ارزش چهار هزار و ۲۲۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.

شاخص فرابورس نیز دیروز نزدیک به ۱۲۴ واحد ریزش داشت و بر روی کانال سه هزار و ۱۸۷ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۵۷۷ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از هفت هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.

در بین تمامی نمادها، نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)،تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.

در مقابل نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.

در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اصلاح و ریزش امروز شاخص در بازار سرمایه طبیعی بود و نباید آن را جدی گرفت.

عظیم ثابت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به علت ریزش شدید شاخص بورس در بازار اشاره و بیان کرد: بخشی از ریزش‌های امروز بازار ناشی از کاهش قیمت دلار بود که منجر به شکسته شدن یک سری از خط های مقاومتی شد.

وی ادامه داد: بخش دیگر این ریزش به دلیل بحث های موجود در زمینه بازار پایه و ریسک اجرای آن بود؛ همچنین صحبت‌های مطرح شده در خصوص مدیریت ریسک از دیگر عوامل تاثیرگذار بر افت شاخص بورس است که به نظر می‌رسد واکنش آن احساسی و نمی‌تواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.

ثابت گفت: تاثیر خبر اجرای تغییرات بازار پایه بر روی اصلاح سهم‌هایی که با رشد زیاد همراه بودند و وارد فاز حباب شدند سبب افت بیشتر شاخص شد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار در چند وقت اخیر رشد چشمگیری را تجربه کرد و بعد از آن در حالت ثبات قرار گرفت، زمانی که در بازار خبر جدید و مثبت وجود نداشته باشد شاخص بورس اصلاح می شود و بازار در مسیر روند نزولی قرار می گیرد.

ثابت با بیان اینکه ترس از تداوم کاهش قیمت دلار بر روند معاملات بازار سرمایه تاثیرگذار است، افزود: ریزش امروز شاخص بورس که بسیار تند بود ادامه دار نیست و به نظر می رسد که بازار تا دو روز آینده به مسیر اصلی خود بازگردد.

این کارشناس بازار سرمایه به علت ریزش گروه فولادی ها در چند روز اخیر معاملات بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: دلار محرکی برای معاملات کالاهای صادرات محور است که چند وقت اخیر رشد چندانی را در بازار تجریه نکرد و کاهشی بود؛ بنابر این ابهام در ادامه صادرات گروه فولادی‌ها باعث ریزش این گروه و عدم اقبال آنها در بازار سرمایه شده است.

  • منبع خبر : ایرنا