به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد رحیم بخش پاکاندیش اظهارکرد: طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد بارندگیهای خوبی در نقاط مختلف قصرقند به ویژه در حوزه بالاست قصرقند بودیم.”سیلاب راه ارتباطی ۳۳ روستای قصرقند سیستان وبلوچستان را مسدود کرد”
وی ادامه داد: بارندگیهای سیلآسا و به تبع آن طغیان رودخانههای محلی موجب قطع ارتباط ۲۳ روستای منطقه کاجو و ۱۰ روستای حوزه بخش ساربوک این شهرستان شده است.
فرماندار قصرقند با بیان اینکه حجم آب فروانی در رودخانه کاجو در حال طغیان است، افزود: توصیه میشود اهالی پایین دست رودخانهها جوانب احتیاط را رعایت و از تردد شبانه روی پلهای قصرقند پرهیز شود چراکه هر گونه کنجکاوی شبانه و گذر از بستر رودخانه تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
پاکاندیش با بیان اینکه ارتباط مخابراتی و برق برخی مناطق روستایی نیز قطع شده است، افزود: بارندگی اخیر موجب وارد شدن خسارت به بخشهای زیربنایی این شهرستان و زمینهای کشاورزی حاشیه رودخانه نیز شده است.”سیلاب راه ارتباطی ۳۳ روستای قصرقند سیستان وبلوچستان را مسدود کرد”
این روزها سیستان و بلوچستان در بدترین وضعیت پاندمی کرونا قرار دارد به طوری که تلفات روزانه کرونا سیر صعودی داشته ️و برای اولین بار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در استان سیستان و بلوچستان از متوسط کشوری هم فراتر رفته است.
شرایط به قدری بحرانی است که بسیاری از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان به رنگ قرمز در آمدهاند، به همین منظور خیابانها و راههای منتهی به مراکز اصلی شهر زاهدان مسدود شده است و ادارات و ارگانهای دولتی نیز تعطیلیهای موقتی را تجربه میکنند.
۱۰ شهرستان سیستان و بلوچستان بیمارستان ندارد
اما چرا موج پنجم کرونا وضعیت سیستان و بلوچستان را از مرز بحران گذرانده و میرود تا تبدیل به یک فاجعه شود. اینجا مردمانش صبوری را به خوبی آموختهاند و صبرشان، پایه گذار بسیاری از بی توجهیها و تشدید محرومیتها در منطقه شده است. در نگاهی به وضعیت مراکز بهداشتی و درمانی در استان متوجه میشویم که بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان فاقد بیمارستان یا مرکز بهداشتی و درمانی است و بر اساس آمارها مردم ۱۰ شهرستان در سیستان و بلوچستان هنوز بیمارستان ندارند.
در یک شهرستان ۵۵ هزار نفری تنها ۲ پزشک عمومی وجود دارد، برخی مراکز بهداشت و درمانی هم خودرو ندارند و گاهی بین ۲ خانه بهداشت ما در استان سیستان و بلوچستان یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر فاصله وجود دارد. در جنوب استان از جاسک تا راسک با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تنها یک بیمارستان وجود دارد و اگر بخواهیم وارد آمار و ارقام شویم به لحاظ تخت بیمارستان سه دهم درصد هم نمیشود.
- منبع خبر : ایسنا