به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد محمدرضا کلامی از دو تصمیم ستاد تنظیم بازار برای تولیدکنندگان لوازم خانگی خبر داد و گفت: برنامه تولید ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه لوازم خانگی بزرگ، متوسط و کوچک از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی شده که نیاز ارزی سالانه آنها ۱.۵ میلیارد دلار است؛ ضمن اینکه مقرر شد تا ۳۰۰ هزار تن انواع ورق سرد و گرم در اختیار این صنعت قرار گیرد.” شروط وزارت صمت برای تامین ارز و ورق تولیدکنندگان لوازمخانگی”
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بر اساس تصمیمات ستاد تنظیم بازار، بانک مرکزی نسبت به تأمین ارز مواد اولیه و قطعات تولید لوازم خانگی مطابق فهرست ثبت سفارشهای اعلامی از سوی این وزارتخانه اقدام خواهد کرد و در عین حال، ورق مورد نیاز واحدهای تولیدی نیز در قالب قراردادهای بلندمدت یا عرضه اختصاصی در بورس (مچینگ) به قیمتهای کشف شده در بورس تأمین خواهد شد.
به گفته وی، به منظور اطمینان از شیوه توزیع، قیمت و موجودی تولیدکنندگان لوازم خانگی، ستاد تنظیم بازار تولیدکنندگان را مکلف کرده تا نسبت به بارگذاری و ثبت اطلاعات تولید، توزیع، قیمت و موجودی واحدهای تولیدی و نمایندگان و عرضهکنندگان محصولات خود، در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها اقدام نمایند.” شروط وزارت صمت برای تامین ارز و ورق تولیدکنندگان لوازمخانگی”
کلامی گفت: تأمین ارز و ورق مورد نیاز واحدهای تولیدی، منوط به ثبت اطلاعات مذکور در سامانه جامع انبارها و سامانه جامع تجارت است.
خراسان شمالی که یکی از کمدرآمدترین استانهای کشور محسوب میشود با درآمدی پایینتر از میانگین درآمد کشور، از مشکلاتی دیگری نیز رنج میبرد. کمبود درآمد، توقع پایین و نبود مطالبه گری موجب افزایش نرخ تورم نیز شده است.
این استان که درآمدی حدود ۷۰ درصد میانگین کشور را دارد، دارای تورمی بالاتر از میانگین کشور است؛ به این ترتیب سفره مردم هر روز کوچکتر میشود.
طبق جدول شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استانها که در درگاه ملی آمار منتشر شده است، نرخ تورم نقطه به نقطه در خراسان شمالی در ماه گذشته به ۲۲.۶ درصد رسید در حالی که میانگین کشوری آن ۲۲.۵ بود.
از سوی دیگر، نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری و روستایی استان در ماه گذشته به ترتیب ۲۲.۹ و ۲۲.۱ درصد بود.
- منبع خبر : مهر