به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد سیدمحمد میررضوی اظهار کرد: صادرات گوجه فرنگی پیشتر برای یک ماه از اول تا ۳۱ فروردین آزاد شده بود، اما با توجه به اینکه این موضوع ۲۰ فروردین به گمرک ابلاغ شد، واحدهای تولیدی طی ۱۰ روز نتوانستند صادرات انجام دهند و درخواست کردند که مجددا صادرات این محصول آزاد شود که در پی آن، بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار صادرات رب گوجه فرنگی تا اطلاع ثانوی آزاد شد.
به گفته وی با توجه به اینکه میزان تولید گوجه فرنگی مشخص نبود، صادرات رب گوجه قبلا ممنوع شده بود تا قیمتها در داخل افزایش پیدا نکند، اما در حال حاضر کشت گوجه فرنگی خوب است و با توجه به نزولات آسمانی پیشبینی میشود که تولید گوجه فرنگی وضعیت خوبی داشته باشد، بنابراین با هدف حمایت از کشاورز و ایجاد انگیزه برای کشت گوجه صادرات رب گوجه فرنگی آزاد شده است.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران همچنین گفت که عموما نصف رب گوجه فرنگی تولیدی در سال، صادر میشود.
میررضوی در پایان خاطرنشان کرد که شیوع ویروس کرونا تاثیر زیادی بر صنایع کنسرو نداشته و به دلیل اینکه این محصولات در یک فرآیند حرارتی تولید میشود مردم رغبت بیشتری به استفاده از اینگونه محصولات به نسبت غذاهای آماده دارند.
علی اکبر شامانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در نامه ای به گمرکات اجرایی از بلامانع بودن صادرات رب گوجه فرنگی تا آخر فروردین امسال خبر داد.
در این نامه آمده است: کلیه گمرکات اجرایی پیرو بند ۲ بخشنامه شماره ۵/۹۸۱۵۱۰۷ مورخ ۹۸/۱/۱۱ و بخشنامه شماره ۱۷۰/۹۸۹۵۱۷۹۷ مورخ ۹۸/۷/۲۰ موضوع ضوابط صادرات رب گوجه فرنگی، به پیوست تصویر نامه شماره ۶۰/۲۴۲۴۳ مورخ ۹۹/۱/۱۸ دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع بلامانع بودن صادرات رب گوجه فرنگی در حجم های متفاوت تا تاریخ ۹۹/۰۱/۳۱ جهت آگاهی و اقدام لازم با رعایت کلیه ضوابط و مقررات مربوطه طبق مفاد نامه مذکور ارسال می گردد.
بدیهی است پس از انقضاء مهلت اشاره شده و در صورت عدم تمدید تاریخ ذکر شده در نامه اخیر، مفاد بند ۲ بخشنامه شماره ۵/۹۸/۱۵۱۰۷ مورخ ۹۸/۱/۱۱ در خصوص صادرات رب گوجه فرنگی ملاک عمل خواهد بود.
- منبع خبر : ایسنا