صادرات مرغ ممنوع شد
صادرات مرغ ممنوع شد
بر اساس اعلام گمرک ایران، صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند ماه تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام گمرک ایران، طبق نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رئیس کل گمرک، ممنوعیت صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند ماه عملیاتی خواهد شد.

رضا رحمانی طی نامه‌ای به مهدی میر اشرفی اعلام کرده که “با استناد به تصمیمات نهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ابلاغی طی نامه رئیس جمهور و بر اساس تصمیمات بیست و دومین جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور به دلیل اینکه قیمت گوشت مرغ در بازار داخلی به شدت افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین به منظور مدیریت عرضه و تقاضا در بازار داخل صادرات گوشت مرغ از ابتدای اسفند تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع اعلام می‌شود“.

صادرات مرغ

صادرات مرغ

به گزارش ایسنا، در همین باره یک عضو ستاد تنظیم بازار هم از وارد شدن نخستین محموله ۳۰ هزار تنی گوشت مرغ منجمد در هفته آینده خبر داده و گفته که این واردات با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و مقرر شده تا هفته آینده با هدف تنظیم بازار شب عید با نرخ مصوب عرضه شود.

گفتنی است؛ آخرین واردات گوشت مرغ سال ۱۳۹۱ انجام شده بود و طی شش سال گذشته نه تنها واردات گوشت مرغ ممنوع شد، بلکه ایران به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شده بود اما مجدداً افزایش قیمت‌ها کار را به جایی رساند تا مسئولان برای تنظیم بازار گوشت مرغ به نفع مردم نسبت به واردات این محصول اقدام کنند.

مردم از مراکز معتبر گوشت مرغ خریداری کنند

در پی انتشار تصاویری در شبکه های مجازی مبنی بر عرضه مرغ هایی بدون رعایت ذبح شرعی در بازار، یک مسئول در سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: برای حفظ سلامت جامعه مردم از مراکز معتبر محصولات پروتئینی خود به ویژه گوشت مرغ را خریداری کنند.

«سامد برومندفر» مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره انتشار تصاویری در شبکه های مجازی مبنی بر عرضه مرغ های ذبح شرعی نشده و احتمال عرضه مرغ های خفه شده یا بیمار به بازار افزود: انتشار چنین تصاویر مخدوش و مبهمی که نام برند، کشتارگاه و کد رهگیری آن مشخص نیست، می تواند شیطنت باشد و هر آنچه که در فضای مجازی منتشر می شود به طور حتم صحت ندارد.

وی سازمان دامپزشکی کشور را به عنوان یک سازمان حاکمیتی که وظیفه آن نظارت و کنترل تولید و عرضه محصولات خام دامی برشمرد و اظهارداشت: حتی انتشار چنین مواردی در شبکه های مجازی برای ما به عنوان یک گزارش مردمی و تخلف بهداشتی به شمار می رود و از سوی این سازمان قابل پیگیری و برخورد است.

وی اضافه کرد: مشخصاتی بیش از آنچه در تصاویر شبکه های مجازی دیده شده، تاکنون بدست ما نرسیده است، درحالی که بسته بندی گوشت مرغ در کشتارگاه های صنعتی مجاز کشور همه دارای برچسب نام کشتارگاه، نام برند، محل تولید مشخص، کدرهگیری و هویت هستند و به دلیل حضور مسئولان فنی و ناظرین بهداشتی و شرعی بروز چنین تخلفاتی وجود ندارد.

مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: تنها ممکن است در خط پَرکنی و سَرکنی مرغ در کشتارگاه ها برای لحظه ای اشتباهی اتفاق بیفتد و سر مرغ ذبح شده روی محصول بماند که به طور معمول در فرایند کنترل محصول توسط مسئولان فنی این محصول از رده خارج می شود.

وی با بیان این که نظارت مستمر بر محصولات خام دامی برعهده سازمان دامپزشکی کشور است، افزود: اکنون ما دارای ۴ هزار مسئول فنی بهداشتی و بیش از ۴۰۰ ناظر بهداشتی هستیم که بر فعالیت مراکز تولیدی و مسئولان فنی این مراکز نظارت دارند.

به گفته وی، اکنون ۲۳۰ کشتارگاه صنعتی طیور، ۸۰ کشتارگاه صنعتی دامی و هزار مرکز بسته بندی در کشور فعال است که البته در کشتارگاه های سنتی نیز ناظرین شرعی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور حضور دارند.

برومندفر توصیه کرد: مردم به هیچ وجه از محصولات پروتئینی خام دامی که هویت، کد رهگیری و مشخصات تولید ندارند و از مراکزی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور نیست، خریداری نکنند و در صورت مشاهده هرگونه محصول پروتئینی مشکوک یا تخلف مراتب را به سامانه ۱۵۱۲ سازمان دامپزشکی کشور و ادارات دامپزشکی استان ها و شهرستان ها مراتب را برای پیگیری اعلام کنند.

وی گفت: برخی مواقع شاهدیم کشتار غیرمجاز طیور در بازارهای روز شهرستان ها انجام و عرضه می شود.

به گزارش ایرنا، روز گذشته «اکبر قره خانلو» مسئول صید و ذبح حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور به ایرنا گفته بود ناظرین شرعی به طور مستمر بر ذبح شرعی دام و طیور نظارت دارند و انتشار تصاویری مبنی بر عرضه طیور بدون رعایت ذبح شرعی در شبکه های مجازی صحت ندارد.

به گفته وی، اکنون ۷۰۰ ناظر شرعی بر کشتار دام و طیور کشتارگاه های سراسر کشور نظارت مستمر دارند، بنابراین امکان چنین تخلفاتی وجود ندارد و هیچ دستگاهی برای انجام ذبح شرعی در کشتارگاه های کشور وجود ندارد و تمامی این عملیات توسط نیروی انسانی انجام می شود.

وی اظهارداشت: در عین حال فرآیند کشتار از ابتدا تا بسته بندی مورد کنترل ناظرین شرعی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور است بنابراین احتمال عرضه گوشت مرغ بدون ذبح در مراکز صنعتی یا سنتی وجود ندارد.

قره خانلو بر این باور است، در صورتی که این موضوع صحت داشت به طور حتم نام برند و کشتارگاه را در عکس های منتشر شده، مخدوش نمی کردند.

به گفته وی، در سالهای اخیر علاوه بر تشدید نظارت های سختگیرانه بر کشتار دام و طیور در ایران، برای واردات گوشت قرمز و حتی مرغ نیز دارای ناظرین شرعی فعال در کشتارگاه های کشورهای مبدا هستیم.

همچنین «حمید ورناصری» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: تصویر منتشر شده در فضای مجازی مربوط به مرغ های منجمد این شرکت نیست زیرا این تصاویر مربوط به مرغ گرم با مدت زمان نگهداری ۷۲ ساعت است.

وی به مردم اطمینان داد: امکان ندارد چنین اتفاقی در کشتارگاه های تحت نظارت رخ دهد و به نظر می رسد انتشار این تصاویر با هدف تشویش ذهن مردم انجام شده باشد.

سالیانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می شود.

  • منبع خبر : ایسنا