به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد احسان قمری با اشاره به برنامهریزی انجام شده جهت تقدیر از صادرکنندگانی که نسبت به ایفای صد درصدی تعهدات ارزی خود اقدام کردهاند، از تشکیل شورای سیاستگذاری این رویداد در سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد و گفت: صادرکنندگان خوشنام ۱۴.۲ میلیارد یورو، تعهدات ارزی خود را ایفا کردهاند.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: براساس آخرین آمار و اطلاعات موجود ۲۰۵۶ صادرکننده نسبت به رفع کامل تعهدات ارزی خود در سالهای ۹۷ و ۹۸ اقدام کردهاند که از این تعداد ۶۲۱ صادرکننده غیرتولیدی (۳۰ درصد) و مابقی یعنی ۱۴۳۵ صادرکننده از جمله واحدهای تولیدی هستند.
وی میزان صادرات این دسته از صادرکنندگان را ۱۴.۲ میلیارد یورو اعلام کرد که از این میزان، ۷.۵ میلیارد یورو مربوط به سال ۹۷ و ۶.۷ میلیارد یورو مربوط به سال ۱۳۹۸ است.
دبیر کارگروه مشوقهای صادراتی میزان تعهدات ایفا شده صادرکنندگان خوشنام را ۱۴.۲ میلیارد یورو اعلام کرد و ادامه داد: از این مقدار، بیش از ۹۲ درصد توسط بنگاههای تولیدی انجام شده است.
قمری افزود: براساس بررسیهای انجام شده بیش از ۶۲ درصد ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگانی که ۱۰۰ درصد تعهدات خود را ایفا کردهاند، توسط صادرکنندگانی انجام شده که بیشتر از صد میلیون یورو صادرات داشتهاند، ضمن اینکه این گروه از صادرکنندگان شامل ۲۴ واحد تولیدی با حدود ۹ میلیارد یورو صادرات هستند.
وی همچنین بر سیاست تشویق صادرکنندگانی که نسبت به رفع تعهدات ارزی خود اقدام کردهاند، تاکید کرد و بیان داشت: بیش از ۱۳۳۳ صادرکننده که صد درصد تعهدات خود را ایفا کردهاند، صادراتی کمتر از یک میلیون یورو داشته و فقط ۲.۶ میلیارد یورو صادرات گروه را به خود اختصاص دادهاند که لازم است در مورد سیاست حمایتی از بنگاههای کوچک و متوسط یا بنگاههای بزرگ از نظرات کارشناسان استفاده کرد.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اگرچه باید از سال ۸۹ از منابع حاصل از فروش شرکتهای دولتی به بخش خصوصی، ۳۰ درصد به بخش تعاون اختصاص مییافت اما تاکنون اتفاقی در این حوزه نیفتاده است، از سویی دیگر نیز امکان وصول این حجم از مطالبه با شرایط اقتصادی کشور برای دولت فراهم نیست.
وی ادامه داد: با پیشنهادی که به وزارت امور اقتصادی و دارایی دادیم، مقرر شد حداقل ۲ هزار میلیارد تومان از تعهدات باقی مانده از محل واگذاریها پرداخت و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز در قالب ردیف بودجه پرداخت شود تا با تشکیل ETF، منابع به صورت تهاتری برای افزایش سرمایه در اختیار بانک توسعه تعاون قرار گیرد.
کبیری گفت: میگویند آنچه که قبلاً باید پرداخت می شده و نشده، در حال حاضر تعهدی را برای دولت ایجاد نمیکند؛ اما به هر حال در مجموع مقرر شده ۲,۸۰۰ میلیارد تومان از این محل به بخش تعاون پرداخت شود.
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین