عقب‌نشینی انگلیس از تشدید تنش با ایران
عقب‌نشینی انگلیس از تشدید تنش با ایران
آزادی ابرنفتکش "گریس 1" در رسانه‌های بین المللی بازتاب گسترده‌ای داشت.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز با اطلاع‌رسانی اینکه دادگاه جبل‌الطارق به آزادسازی ابرنفتکش گریس ۱ رای داده است، اعلام کرد که این دادگاه، در زمان صدور حکم، هیچ درخواستی از طرف آمریکا مبنی بر تمدید توقیف این ابرنفتکش دریافت نکرده بود.

شبکه رادیو تلویزیون سی بی اس با اعلام خبر آزادسازی این نفتکش در سایت خود نوشت که دولت جبل‌الطارق پیش از آنکه آمریکا بتواند کشتی ایرانی را به اختیار خود درآورد، ابرنفتکش گریس ۱ را آزاد کرد. این شبکه همچنین اعلام کرد که دولت جبل‌الطارق تقاضای آمریکا برای تمدید توقیف این نفتکش را رد و مجوز آزادی آن را صادر کرده است.

خبرگزاری فرانسه ۲۴، با اعلام آزادی نفتکش ایرانی، اعلام کرد که اگر به خاطر اقدام دولت آمریکا برای تمدید توقیف نفتکش گریس ۱ نبود، این ابرنفتکش می‌توانست زودتر به سوی آب‌های آزاد روانه شود.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که دولت جبل‌الطارق چندین ساعت پس از آنکه آمریکا درخواست خود مبنی بر تمدید توقیف این کشتی را به دست‌شان رسانده، تصمیم به آزادسازی ابرنفتکش ایرانی و ۲۴ تن از خدمه این کشتی گرفتند. این روزنامه اقدام دولت جبل‌الطارق را عقب‌نشینی انگلیس از تشدید تنش میان ایران و غرب تحلیل کرده است.

شبکه بی بی سی با پوشش خبری آزادی نفتکش گریس ۱ توسط دولت جبل‌الطارق، احتمال داده که این امر بتواند گره‌ای از میان تنش‌های ایران و انگلیس بگشاید و بتواند راه را برای آزادسازی کشتی “استینا ایپمرو” – کشتی توقیف‌شده انگلیس توسط جمهوری اسلامی – هموار کند.

خبرگزاری شینهوا با تحلیل خبر آزادسازی نفتکش ایرانی به نقل از رئیس حکومت دولت جبل‌الطارق مدعی شد که ایران برای آزادسازی کشتی گریس ۱ تعهد کتبی داده است که این نفتکش به سوی سوریه حرکت نکند.

روزنامه دیلی صباح نیز در خبر خود ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران با دادن ضمانت‌نامه کتبی به دولت جبل‌الطارق توانسته کشتی گریس ۱ را آزاد کند.

این درحالی است که خبر این دو پایگاه خبری در طی ۲۴ ساعت گذشته، توسط چندین منبع ایرانی تکذیب شده است.

نفتکش گریس پس از این که قاضی جبل الطارق اعلام کرد نمی‌تواند منتظر اقدام آمریکا بماند و توقیف شش هفته‌ای این نفتکش را طولانی کند، به سرعت به سوی آب‌های بین‌المللی حرکت کرد.

دولت جبل الطارق در اظهاراتی اعلام کرد: در پی اطمینانی که ما از سوی ایران برای رعایت تحریم‌های اروپایی دریافت کردیم، دیگر دلیلی برای ادامه توقیف قانونی نفتکش گریس ۱ وجود ندارد.

این تصمیم مسابقه‌ای را بر سر سرنوشت این کشتی ایجاد کرده است. به گفته جلیل اسلامی، معاون امور دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی ایران، این کشتی اکنون در مسیر خود به سوی یک بندر در دریای مدیترانه قرار دارد.

دولت جبل الطارق در این بیانیه اعلام کرد: وزارت دادگستری آمریکا به طور جداگانه درخواست کرد فرآیند حقوقی جدیدی برای توقیف این نفتکش آغاز شود.

فابیان پیکاردو، سروزیر جبل الطارق به شبکه سی ان ان گفت: جبل الطارق همچنان در حال بررسی جداگانه درخواست آمریکا برای ادامه توقیف این کشتی است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، دولت جبل الطارق اعلام کرد ماه میلادی جاری دیدارهای متعددی با نمایندگان دولت ایران درباره سرنوشت این نفتکش داشته و در نهایت ایران موافقت کرده که مقصد نهایی این نفتکش تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا نباشد.

بر این اساس ایران موافقت کرد پرچم این نفتکش را تغییر دهد و این کشتی اکنون با پرچم ایران سفر می‌کند.

طبق اعلام دولت جبل الطارق، چهار خدمه این کشتی شامل ناخدا، افسر اول و دو نفر دیگر آزاد شدند. با این حال جان ویلکینسون، وکیل ناخدای کشتی گفت قصد ندارد به کشتی بازگردد و می‌خواهد به هند برود. اکثر ۲۸ خدمه گریس ۱ در کشتی حضور دارند.

  • منبع خبر : ایسنا