غضنفری: مراقب باشیم و به اختلافات دامن نزنیم
به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مهدی غضنفری روز سه شنبه درباره الزامات کشور پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به کشورمان اظهار داشت: به نظر میرسد یک برگ مهم تاریخی در حال ورق خوردن است که بسیار مهم است؛ یعنی سالهای سال راجع به این روزها صحبت خواهند کرد.
وی افزود: در این برهه اگر به لطف و اذن الهی پیروز شویم، این رویکرد که پنج کشور بگویند چه کشوری هستهای بشود یا چه کشوری غنیسازی بکند یا نه، دگرگون میشود و به جهان عادلانهای نزدیکتر میشویم و این در تاریخ خواهد ماند که چه کسی توانست این برگ تاریخ را برگرداند؛ و اگر خدای ناکرده شکست بخوریم، هیچ تنابنده و موجودی تا سالهای آینده جرأت نمی کند این هژمونی را به هم بزند.
غضنفری با بیان اینکه هدف این سخنان، دادن مأموریت عدالتگستری در جهان یا مأموریت جنگی به کسی نیست بلکه تحلیلی در مورد جنگ تحمیلی ۱۲ روزه است، اظهار داشت: آنهایی که این جنگ را آغاز و به ایران تحمیل کردند باید اینگونه به موضوع نگاه می کنند. لذا یا باید در مقابل آنهایی که پس از جنگ جهانی دوم، فراحکمرانی جهانی را بدست آوردند و تحمیل هژمونی میکنند تسلیم شویم یا اینکه حق ایران عزیز را از آنها بگیریم و ایران نجیب را نه تنها برای خود بلکه برای همه ملتهای جهان حفظ کنیم. این مأموریت را آنها پیش پای ما مردم ایران گذاشتهاند.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی خاطر نشان کرد: هدف آنها میرا شدن ندای حق طلبی است. هیچ ایرانی نمی تواند ببیند که قرار است سرزمینش نابود شود، چون نمیخواهیم این اتفاق بیافتد و انشاءالله مقاومت میکنیم و پیروز میشویم، پس منافعش را همه دنیا می برند. ما ایران را می خواهیم ولی اگر ایران را حفظ کنیم جهان عدالت را حفظ کرده ایم.
دشمنان به نقشه های خائنانه مشغولند
وی با پیش بینی درباره آینده رخدادهای منطقه خاورمیانه بطور عام و ایران بطور خاص اظهار داشت: برخی پیش بینی میکنند که روزهای سختی ممکن است در پیش باشد که انشاءالله اینگونه نباشد. به نظر میآید اروپا هنوز دارد این رژیم منحوس و این پنجره کثیف را تحریک میکند. آمریکا نیز میخواهد نشان دهد برنده شده است.
غضنفری ادامه داد: به گمان برخی، ایران هنوز در جنگ ۱۲ روزه، میخ آخر را بر تابوت آنها نکوبیده و سنگ آخر را بر مزار آنها نگذاشته است. لذا آنها دوباره به جمعآوری سلاح و طرح نقشههای خائنانه مشغولند. قاعدتاً همه اینها بخاطر یمن و غزه و لبنان نیست چون می دانند اینگونه نیروهای مقاومت از جای دیگری – ایران – انرژی می گیرند و آن مرکز انرژی باید از بین برود.
چه باید کرد؟
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: قبل از هر چیزی باید از خداوند منان بسیار سپاسگزار بود که ایران هم شامل الطاف خفیه الهی شد و هم مردم در این جنگ تحمیلی واقعا عالی عمل کردند. فوقالعاده هوشمندانه و متمدنانه. آنها بهترین تصویری که از یک تمدن، از یک ملت فرهیخته، از یک فرهنگ متعالی و از یک سابقه شکوهمند انتظار می رود را به نمایش گذاشتند. نیروهای مسلح هم با هدایت های راهگشای مقام معظم رهبری، سنگ تمام گذاشتند و در یک مارپیچ تعالی بخش به سمت اثربخشی فوق تصور رفتند و طرف مقابل را به دریوزگی انداختند. البته ما سرداران بزرگ و دانشمندان افتخارآمیزی را از دست دادیم. در بین مردم و نیروهای مسلح هم شهدای بسیاری از بین ما پرگشودند و پرواز کردند که جای همه آنها خالی است.
وی تصریح کرد: خدا را شکر اینک دغدغه جدی به اسم شکاف نسلی و یا کاهش سرمایه اجتماعی نداریم، چون همه اقشار از پیر و جوان و خرد و کلان از تحمیل این نزاع بر ایران عزیز ناراحت هستند و عملیات مقابله را مطالبه میکردند و میکنند.
غضنفری خاطر نشان کرد: همه متوجه شدیم که ایران عزیز ما مورد طمع است و با وجود خویشتنداری ما، آنها قصد دارند آسمان ایران ناامن و متعلق به خودشان باشد. یکی از نظر ذهنی، یادمان باشد که ایران مظلوم است. دلمان با ایران باشد. در خانواده، در بسیج، در امداد، هر جا کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم. آن ناملایمات و زخم های اقتصادی که در ذهنمان بوده فعلا مطرح نکنیم. ایران در کل، مظلوم است. مراقبت و تیمارگری کنیم و هر کاری که در توانمان است برای ایران انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه دولت انصافا در خلال این جنگ خیلی خوب عمل کرد، افزود: دولتمردان باید بسرعت فضای کسب و کار را به رونق بیندازند و آرامشی که برای حرکت اقتصاد لازم است ایجاد شود.
وی گفت: باورمان باشد اگر خدای ناکرده شکست خوردیم خیلی بد پشیمان می شویم. تجربه اش نکنیم، تن به آن ندهیم. آثار شومی که از غلبه دشمن در کشور شکست خورده در جنگهای پیشین اشاره داشتم را در ذهن داشته باشید. انشاءالله عقب ماندگی فناوری هم باید بسرعت جبران شود و آسمان و زمین ایران عزیز، امن تر شود.
به دنبال رفاه و امنیت مردم باشیم
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: مراقب باشیم فعلا به اختلافات دامن نزنیم. ما باید ایران را توسعه دهیم، به دنبال رفاه و امنیت و آرامش مردم باشیم. توسعه و رفاه خوب است اما لازمه آنها این است که حکمرانی مستقل خودمان بالای سرمان باشد. اگر بخواهد این حکمرانی و استقلال از ما گرفته شود اسمش دیگر عزت نیست، ذلت است. یعنی اول آزاده بودن، مستقل بودن، زیر بار هژمونی ذلت نرفتن و سپس آرامش و توسعه.
غضنفری افزود: در این راستا در درجه اول، از نظر ذهنی باید ذهنمان را اصلاح کنیم و به همه هم بگوییم ذهنشان را درست کنند زیرا اگر از نظر ذهنی شکست بخوریم، در میدان عمل هم شکست خواهیم خورد.
وی با تاکید بر اینکه باید از نظر عملیاتی، امن کردن آسمان کشور واجب است، اظهار داشت: نکته دوم اینکه می بایست در این شرایط موقعیت جنگی داشته باشیم و رفتارهای خود را متناسب با شرایط جدید تطبیق دهیم؛ این موقعیت جنگی فقط منظور پناهگاه نیست بلکه در تبادل اطلاعات با دیگران و حتی خانواده نیز باید مراقبت های لازم را داشت.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی یاد سرداران شهید جنگ تحمیلی اخیر بویژه سرداران سلامی، باقری و حاجی زاده و رشید و همچنین شهدای هسته ای را گرامی داشت و اظهار داشت: ما نباید این شهدای گرانقدر را از دست می دادیم؛ جایگزینی این عزیزان کار راحتی نیست. اینها گنجینهها و سرمایههای ما بودند که با بی توجهی اطلاعاتی از دست رفتند و از این رو باید نسبت به موارد اطلاعاتی حساس باشیم و کوچکترین تحرکی را گزارش دهیم.
غضنفری با تاکید بر اینکه جنگ جدید، دانش خودش را می خواهد و در این زمینه نیاز به آموزش های جدید احساس می شود، افزود: هیچکس نباید ناخواسته مخبر دشمن شود یا دچار شک و تردید در ذهن شود. برای مثال در تلفن های همراه شمارههای بسیاری وجود دارد که به ایمیل هم وصل است و ممکن است عده ای از همین اطلاعات استفاده کنند؛ بنابراین کار در فضای مجازی دانش و آمادگی زیادی لازم دارد.
مراقب دوگانههای ساختگی باشیم
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، نسبت به فعال شدن دوگانه های ساختگی و دعواهای سیاسی نیز هشدار داد و گفت: دعواهای سیاسی ممکن است دوباره شروع شده و ذائقه مردم را در خلال این بحران، تلخ کند؛ جه بسا دوگانههایی درست کنند تا دوباره مردم از هم متفرق شوند. دوگانه نظام یا ایران در ذهن ها ایجاد شود. این دوگانهها موجب اختلاف و تفرق است و خدای ناکرده، شکست خواهیم خورد.
غضنفری گفت: برخی دوگانهها در پس ذهن افراد شکل میگیرد و متأسفانه گاهی به زبان می آورند که دوگانه ایران – نظام، دوگانه میدان – دیپلماسی، دوگانه ایران – هستهای، دوگانه دفاع – حمله و چندین دوگانه دیگر. اینها دوگانههایی هستند که توان بالقوه برای ایجاد چالش دارند و خطرناک هستند زیرا ممکن است مقامات و کنشگران سیاسی را دچار دعوا کند و این اختلاف را به متن مردم سرایت بدهد.
وی تصریح کرد: باید اجازه داد مقامات تصمیمساز و تصمیمگیر با بررسی ابعاد همه راهکارها، ضمن مشورت با بدنه مردم و نمایندگان مدنی آنها، بهترین ها را برگزینند.
غضنفری ادامه داد: یکی از دوگانه های ساختگی، دوگانه ایران و نظام است که خدا را شکر همان روز اول شکست خورد. اینکه تصور شود نظام برود، ایران می ماند، اشتباه فاحشی است. این دشمنان ۴۰ سال کینه در دل دارند. نظام اگر رفت، هیچکس و هیچ چیز را باقی نمی گذارند. تمام مراکز مهم کشور را بمباران می کنند. نگویید نظام جدا، ایران جدا. اینها الان یکی هستند. اختلافات را کنار گذاشته و این را حفظ کنیم.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی خاطر نشان کرد: جنگ که تمام شد هر کس انتقادی در باب حکمرانی و یا در باب آزادی و مدنیت و توسعه داشت، مطرح کند. الان وقت مناسبی نیست؛ هم اکنون مراقب باشیم دشمنان و وسوسه کنندگان، کلاه سرمان نگذارند. مثلا شرط مضحکی بگذارند و بگویند اگر آن شرط برآورده شود، ما جنگ را ادامه نمیدهیم اینها خطرناک است. باید مواظب باشیم زیرا برخی رسانهها دارند به این موضوعات دامن می زنند.
غضنفری ادامه داد: باید دوگانهها را مراقبت کنیم و پای نظام و ایران با همه کاستی هایی که دارد یا ندارد، بایستیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر دست در دست دهیم، کنار هم قرار بگیریم و همدل باشیم انشاءالله به اذن خدا برنده نهایی این جنگ هستیم، افزود: اگر این اتفاق بیفتد، مردم یک رخداد بزرگ تاریخی را رقم زدهاند که در کنار آن حکمرانان میتوانند و باید اقتصاد را درست کنند، رفتار حکمرانی را بهبود ببخشند و مطالبات مردم از حکمرانی برآورده شود و انشاءالله تحریم ها برداشته شود.
غضنفری تصریح کرد: حتی دشمنان به تازگی یک جمله را تکرار میکنند و آن اینکه میگویند «صلح از دهانه لوله تفنگ بیرون می آید، یا صلح پس از قدرت است». کشور ضعیف نمی تواند صلح داشته باشد. قدرتمان را حفظ کنیم و سپس از کشورمان مطالبه داشته باشیم. اول باید این کشور و این نظام حفظ شود. مواظب باشیم در جنگ روایتها و جنگ تحلیلها شکست نخوریم.
غضنفری تصریح کرد: حتی دشمنان به تازگی یک جمله را تکرار میکنند و آن اینکه میگویند «صلح از دهانه لوله تفنگ بیرون می آید، یا صلح پس از قدرت است». کشور ضعیف نمی تواند صلح داشته باشد. قدرتمان را حفظ کنیم و سپس از کشورمان مطالبه داشته باشیم. اول باید این کشور و این نظام حفظ شود. مواظب باشیم در جنگ روایتها و جنگ تحلیلها شکست نخوریم.
- منبع خبر : ایرنا