به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد همزمان با فعالیتهای مشکوک بعضی صرافیهای رمز ارز خارجی برای جذب سرمایهها و دادههای مردم ایران، درخواست فیلترینگ صرافیهای رمز ارز داخلی مورد انتقاد نماینده مجلس قرار گرفت.” فیلترینگ صرافیهای ایرانی رمز ارز یعنی خروج سرمایه از کشور”
بعد از مشکلاتی که چند صرافی رمز ارز معتبر خارجی (مثل بایننس) برای کاربران ایرانی به وجود آوردند یک صرافی رمز ارز خارجی مشکوک با تبلیغات گسترده شروع به جذب سرمایههای فعالان و معاملهگران ارزهای دیجیتال ایرانی کرد.
از چندی پیش صرافیهای مشهور رمز ارز خارجی و پلتفرمهای تخصصی و مجهز آنها به بهانه تحریمهای بینالمللی علیه ایران، شروع به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی کردند و ادامه خدمات آنها به ایرانیان تقریبا به هر شکلی غیر ممکن شد.
در این میان یک صرافی رمز ارز به ظاهر خارجی (کوینکس) با تبلیغات گسترده در میان کاربران ایرانی به عنوان پلتفرم بدون وجود مشکلات ذکر شده مشهور شد.
بعدها مشخص شد که این صرافی مشکوک خارجی به هر شکلی دنبال حذف بزرگترین رقبای ایرانی است تا سرمایهها و دادههای فعالان این حوزه را جذب کند.
این در حالی است که خوشبختانه پلتفرمهایهای ایرانی خدمات رمز ارز در کشور به خوبی توانستهاند در مدت کوتاهی به نیازهای کاربران پاسخ دهند. به عنوان مثال اکنون اکسکوینو، نوبیتکس، والکس و چند صرافی ایرانی دیگر توانستهاند پلتفرمهای پیشرفته با امکان ارائه خدمات متنوع به برای ایرانیان فراهم کنند. این توسعه زیرساختها و خدمات در حالتی اتفاق افتاده است که زمان زیادی از تولد پلتفرمهای فعال ایرانی در حوزه خدمات و معاملات رمز ارز نمیگذرد.
چنین ظرفیتی باعث شد تا فعالیتهای مشکوک علیه صرافیهای داخلی شدت پذیرد و همزمان متاسفانه درخواست فیلترینگ برای ۱۴ صرافی رمز ارز ایرانی از طرف بانک مرکزی نیز توجهها را به خود جلب کرد.
درخواست رییس کمیته اقتصاد دیجیتال از دادستانی
در این میان مجتبی توانگر، رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در انتقاد از درخواست بانک مرکزی نامهای به دادستان کل کشور نوشت.” فیلترینگ صرافیهای ایرانی رمز ارز یعنی خروج سرمایه از کشور”
مجتبی توانگر همچنان با رسانهای کردن نامه خود در شبکههای اجتماعی، علیالخصوص در توییتر و در رشته توئیتی نوشت:
«بعنوان رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس طی نامهای به دادستان کل کشور از اقدام بانک مرکزی برای فیلتر شدن ۱۴ صرافی رمز ارز و برخورد غیرکارشناسی آن، اظهار گلایه و نوشتم:
بانک مرکزی و مجموعه دولت در زمانی قریب به یک دهه از ساماندهی و رگولاتوری کارشناسانه در جهت منافع ملی و مصالح نظام در حوزه بلاکچین و رمزارزها، غفلت نمودهاند. این غفلت و کوتاهی در سیاستگذاری علاوه بر اتلاف منابع کشور و همچنین زمینهسازی برای خروج ارز از کشور از طریق صرافیهای خارجی، در عمل امکان ارزشآفرینی و انجام پروژههای تحقیق وتوسعه را از کارآفرینان داخلی سلب نموده است.
برخورد غیرکارشناسی و غیرمدبرانه با صرافیهای داخلی، به صورت فیلتر نمودن و ممنوعیت هرگونه فعالیت آنها، بجای اقدام مدبرانه در ممانعت از گسترش فعالیت آنها تا زمان ابلاغ مقررات بانک مرکزی یا دولت برای قانونمند نمودن فعالیت آنها، میتواند باعث گلایه و انتقاد درست کاربرانی شود که متاسفانه با وجود عدم مجوز قانونی این صرافیها، بدلیل عدم اطلاعرسانی شایسته و هشدار لازم، عملا در دام این فعالیت پرمخاطره و نامفید برای اقتصاد ملی افتادهاند. این موضوع میتواند موجب وارد آمدن مضرات و ایجاد مخاطرات امنیتی و رفتارهای هیجانی کاربران این سایتها و از دست رفتن احتمالی سرمایه آنان شود.
عطف به شرایط موجود و اهمیت تثبیت فضایی امن برای دارندگان ایرانی رمزارز و با توجه به آغاز به کار قریب الوقوع دولت مردمی جناب آقای رئیسی، خواهشمند است در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، ضمن در نظرگرفتن مرقومات، بجای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترسی آنها، صرفا از رشد فعالیت آنها جلوگیری شود تا در زمان مقتضی، مردم فرصت اتخاذ تصمیم درست در این زمینه را داشته باشند و از رفتارهای هیجانی اجتناب نمایند.
در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر لزوم پاسخگویی بانک مرکزی و دولت در دستگاه قضایی بدلیل ترک فعل مشهود و منجر به ضرر و زیان مردم در این زمینه، بر ایجاد بستری مناسب توسط مدیریت بانکمرکزی و بازار سرمایه برای فعالیت قانونمند علاقه مندان به فعالیت در این زمینه، با وجود تمامی ابهامات موجود در خصوص ماهیت این پدیده و اثرات آن بر اقتصاد کشور، تاکید میشود.»
در جنگ اقتصادی جبههها نیاز به حمایت دارند نه مسدودسازی
ما در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی ناجوانمردانه غرب و آمریکا علیه کشور و ظرفیتهای بومی و ملی قرار داریم. تحریمها باعث شدهاند که بسیاری از حوزههای فناوری از جمله فناوری بلاکچین در داخل ایران تحت تاثیر قرار بگیرند.
تحریمکنندگان علاقهای به توسعه فناوری بلاکچین در ایران ندارند چون بسیاری از برنامههای آنها را به میریزد؛ اما این همه ماجرا نیست.
مردم ایران، علاقمندان و فعالان تجارت رمز ارزها برای انجام معاملات خود نیاز دارند تا با خیال راحت به فعالیت در این حوزه بپردازند. در حالی که پلتفرمها و صرافیهای خارجی قابلیت دسترسی و نظارت از طرف نهادهای قانونی و حاکمیتی داخلی را ندارند، هر لحظه ممکن است سرمایههای ایرانیانی که برای معاملات از آنها استفاده میکنند به خطر بیفتد.
همچنین در کنار سرمایههای مالی، داداهای کاربران ایرانی هم نیاز به محافظت دارند که اگر پلتفرمهای ایرانی تضعیف یا مسدود شوند، متاسفانه این دادهها همراه با سرمایهها سر از پلتفرمهای خارجی در میآورند.
- منبع خبر : ایران جیب