به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد در اولین روز از آخرین هفته تیرماه، دلار نتوانست از سد مقاومت ۲۴،۸۰۰ تومانی عبور کند. روز شنبه، اسکناس آمریکایی ۳۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به ۲۴،۶۷۰ تومان رسید. به گفته فعالان، دلیل اصلی افت قیمت دلار، افزایش احتیاط معاملهگران و کاهش حجم معاملات در بازارهای همسایه بود. برخی فعالان احتیاط معاملهگران را ناشی از هراس آنها در مورد عرضه بازارساز دانستند. عدهای از معاملهگران تصور میکنند دولت یازدهم در آخرین روزهای کاری خود اجازه رشد قیمت دلار را نخواهد داد و حتی با افزایش عرضه ارز زمینهساز افت قیمت آن خواهد شد.”قیمت دلار پشت خط مقاومتی”
در کنار این، براساس صحبتهای معاملهگران، حجم معاملات در بازار هرات افغانستان چندان زیاد نبود و این عامل نیز موجب شد که سیگنال افزایشی خاصی از بازار همسایه به بازار داخلی مخابره نشود. در بازار حواله درهم نیز قیمت زیر محدوده ۶هزار و ۸۰۰ تومانی باقی ماند و علامت افزایشی خاصی به معاملهگران داده نشد.
فروشهای فنی در بازار ارز
برخی فعالان اعتقاد داشتند، دلار با نزدیک شدن به خط مقاومت ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی، با افزایش فروش مواجه شد، چراکه بخشی از معاملهگران انتظار شکست مرز یاد شده را نداشتند. شماری از تحلیلگران فنی اعتقاد دارند، در صورتی که بازار از خط ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان عبور کند، با افزایش فعالیت خریداران مواجه خواهد شد. به همین دلیل باور دارند که بازارساز با عرضه ارز سعی خواهد کرد مانع از شکست مقاومت ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی شود. در صورتی که این مقاومت شکسته شود، در مرحله اول اسکناس آمریکایی میتواند تا محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان رشد کند. افت قیمت دلار در روز شنبه در شرایطی صورت گرفت که برخی از معاملهگران سعی داشتند با جوسازی پیرامون اخبار برجامی زمینهساز افزایش قیمتها شوند. آنها در اتاقهای گفتوگوی خود بر انتظارات جدید اروپاییها از موضوعات هستهای ایران تاکید میکردند. گفته میشود، اروپاییها علاوهبر ذخیره کردن سانتریفیوژهای ایران در انبار و مهر و موم آنها، خواستار برچیده شدن زیرساختهای الکترونیکی مورد استفاده برای اداره این دستگاهها شدهاند. معاملهگران افزایشی انتظار دارند که ایران چنین پیشنهادهایی را نپذیرد و برجام نیز احیا نشود. با وجود چنین جوسازیهایی، قیمت دلار حداقل در روز شنبه توان افزایش قیمت را از خود نشان نداد.
نزول سکه با علامت اونس طلا
دیروز سکه از سوی دو عامل تحت فشار نزولی قرار گرفت. اولین عامل افت بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. روز جمعه و در آخرین روز کاری بازارهای جهانی، طلا در مسیر نزولی قرار گرفت و تا محدوده هزار و ۸۱۲ دلار عقبنشینی کرد. افت قیمت طلا در شرایطی صورت گرفت که فلز زرد در انتهای هفته تجربه صعود تا نزدیک محدوده هزار و ۸۳۰ دلار را داشت. به گفته فعالان، افت طلا موجب شد که انتظارات کاهشی از همان ابتدای روز شنبه در بازار تقویت شود و فروشندگان سکه در قدرت قرار بگیرند. عاملی که افت بهای سکه را بیشتر کرد، نزول بهای دلار در روز شنبه بود. “قیمت دلار پشت خط مقاومتی”
افت دلار موجب شد که میزان کاهش فلز گرانبهای داخلی به ۷۰ هزار تومان برسد و سکه در محدوده ۱۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان قرار بگیرد. سطح ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برای بازار سکه اهمیت زیادی دارد و در هفتههای اخیر بهعنوان یک حمایت قوی عمل کرده است. تنها یکبار درهفته گذشته فلز گرانبهای داخلی تا محدوده ۱۰ میلیون و ۴۸۰ هزارتومان عقبنشینی کرد که بلافاصله با ورود خریداران، سکه به بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بازگشت.
برخی فعالان باور دارند سکه تنها در صورتی با قدرت فعالیت خریداران مواجه خواهد شد که دلار در بازار داخلی از محدوده ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان عبور کند.
- منبع خبر : ایران جیب