هفته گذشته قرار بود آزادسازی قیمت برخی از محصولات تولیدی خودروسازان در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه مطرح شود، اما این اتفاق نیفتاد. اما اکنون خبر میرسد شورای رقابت با پیشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) مبنی بر آزادسازی قیمت برخی از محصولات تولیدی شرکتهای خودروساز موافقت کرده است.
به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد آنطور که یکی از اعضای شورای رقابت گفته این شورا در آخرین جلسه هفته گذشته خود با پیشنهاد ایدرو برای آزادسازی قیمت برخی محصولات تولیدی شرکتهای خودروساز (کم تیراژها) بهطور مشروط موافقت کرده است.”قیمت کدام خودروها آزاد میشود؟”
بعد از اینکه علیرضا رزمحسینی سکان وزارت صنعت، معدن و تجارت را به دست گرفت، در اولین اقدام خودرویی خود مسوولیت مسائل حوزه این صنعت را به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتقل کرد.
مدیران ارشد ایدرو در هفته آخر آذر در جلسهای که با اعضای شورای رقابت داشتند، پیشنهاد کردند که با استناد به اینکه کرمان موتور، گروه بهمن، مدیرانخودرو، خودروهایی همکلاس برخی محصولات ایران خودرو و سایپا تولید میکنند، برخی محصولات این دو شرکت از شمول ضوابط قیمتگذاری شورای رقابت خارج شوند.
آنطور که رضا شیوا، رئیس شورای رقابت پیشتر گفته بود، پیشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای خروج حداقل ۱۰خودرو شامل دناپلاس توربو شارژ، هایما، رانا، کوئیک، شاهین، ساینا، پژو ۲۰۷پانوراما، چانگان، آریا، کی ۱۳۲و برخی دیگر از خودروها از شمول قیمتگذاری است. البته همانطور که بیان شد اعضای شورای رقابت بهصورت مشروط با آزادسازی قیمت برخی محصولات دو خودروساز بزرگ کشور موافقت کردهاند.
بهطوریکه خودروهایی که رقیب و همکلاس هستند از دستورالعمل قیمتگذاری خارج میشوند.”قیمت کدام خودروها آزاد میشود؟”
همچنین خودروهایی که حداقل ۱۰ درصد از آنها صادر میشوند نیز از شمول قیمتگذاری خارج و بر مبنای قیمت صادراتی قابلیت قیمتگذاری و عرضه در بازار داخلی خواهند داشت. اما شاید اصلیترین شرط شورای رقابت برای آزادسازی قیمت خودرو مربوط به تولید خودروهایی است که رقیبی در بازار داشته باشند. به عبارت دیگر محصولی امکان خروج از لیست قیمتگذاری این شورا را پیدا میکند که در بازار رقیبی برای آن وجود داشته باشد.
لینک کوتاه : https://sobh-eqtesad.ir/?p=142255
افشین
تاریخ : 27 - دسامبر - 2020
اینکه خودرویی رقیب داره یا نه تفسیرش با کیه؟ و ملاک و شاخصش چی هست؟
اینو حتما خودروساز می خواد بگه یا ذینفع
واردات که همچنان ممنوعه
قیمت آزاد بشه زمان تحویل چطوری خواهد بود؟ بلافاصله یا مثل الان یکساله اونم با شرایط و قرعه کشی؟
اگر تغییر رویه داره از کیه دقیقاً
از زمان اعلام آزاد سازی؟ اگه آره چرا خودرو سازا خودروهای مردمو نگه داشتن و تحویل نمیدن؟
تکلیف کسانی که با شرایط عجیب مصوب در قرعه کشی برنده شدن و وایز وجه بدون سود داشتن چی هست؟ آیا بعد از یکسال بدون حق انصراف و یا تغییر و بدون دریافت سود خودرو رو باید به قیمت بازار دریافت کنن؟
این سوالات آیا پاسخی دارن؟