به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد سید احمد مقدسی از کاهش ۳۰ هزارتومانی قیمت گوشت گوساله طی ماه های اخیر در بازار خبر داد و گفت: قیمت هرکیلوگرم گوشت گوساله از حدود ۱۱۵ هزارتومان به حدود ۸۵ هزارتومان رسیده است.
وی اضافه کرد: باتوجه به شرایط تولید و انباشت دام سنگین در کشور، پیش بینی می کنیم روند کاهش قیمت ادامه یابد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم گوشت گوساله ۳۱ هزار و ۷۰۰ تومان است، ادامه داد: قیمت دام زنده نیز کاهش زیادی داشته و طی روزهای اخیر مجددا حدود ۵ هزارتومان ارزان شده است؛ به عبارتی قیمت دام زنده تا خردادماه ۳۹ هزارتومان در هر کیلو بود که هم اکنون به کمتر از ۲۸ هزارتومان رسیده و در برخی نقاط کشور نیز بین ۲۵ تا ۲۶ هزارتومان عرضه می شود.
مقدسی انباشت دام و عدم خرید و تقاضا برای آن را از دلایل این کاهش قیمت اعلام و اضافه کرد: چند ماه قبل حدود ۳۰۰ هزار راس دام سبک و نزدیک به ۶۰ هزار راس دام سنگین در کشور انباشت شده بود که طی این مدت نه تنها از تعداد آنها کم نشده بلکه افزایش هم یافته است.
وی گفت: درخواست ما از دولت این است که یا جلوی واردات را بگیرد یا اجازه صادرات بدهد.
مقدسی درباره طرح عرضه مستقیم گوشت به بازار توسط تولیدکنندگان نیز افزود:فعلا پیگیری های ما در این زمینه به نتیجه نرسیده است.
بسیاری از خانوادهها بر این باورند که گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیهای بیشتری دارد و چون بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورشهای سنتی میدهد، فقط گوشت گوسفند را میپسندند و هیچ نوع گوشت دیگری به مذاقشان خوش نمیآید. درست است که گوشت گوسفند موافقترین مزاج را دارد و سرعت هضم آن بیشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد، اما باید بدانید گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذیهای با یکدیگر برابری میکنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است با این تفاوت که گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تریگلیسیرید خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آنکه کمچربتر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایینتری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتیهای قلبی و دیابت هستند بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذاییشان حذف کنند.
- منبع خبر : مهر