به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد علی اصغر ملکی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چرا قیمت گوشت در چند روز گذشته با افزایش همراه شده است؟ گفت: در حال حاضر فروش آلایش خوراکی و غیرخوراکی گوشت (پوست، روده، جگر، کلهپاچه و سیرابی) به دلیل شیوع بیماری کرونا کم شده است و وقتی این محصولات به فروش نرسد، به قیمت اولیه دام و در نهایت قیمت گوشت مصرفی اضافه میشود.”قیمت گوشت گوسفندی ۲۰ درصد بالا رفت”
وی ادامه داد: علاوه براین با کاهش صادرات در بخش آلایش خوراکی و غیرخوراکی گوسفندان مواجه هستیم و این امر هم در افزایش قیمت گوشت موثر بوده است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اضافه کرد: امروز گوشت گوسفند در میدان بهمن تهران که تعیین کننده قیمت گوشت است از ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان یعنی از مرغوب تا نامرغوب عرضه میشود و مغازه داران پس از خرید میتوانند با ۱۰ درصد سود آن به فروش برسانند.
امروز (سه شنبه) قیمت هرکیلو شقه گوسفندی ۱۳۵ هزار تومان، سردست ۱۳۵ هزار تومان و ران گوسفندی ۱۵۵ هزار تومان است؛ در حالی که روز گذشته قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۰۵ هزار تومان بود.
دام در دامداری استانها انباشته شده و خریداری برای آنها پیدا نمی شود در دیگر سو قیمت گوشت در بازار گران است و مردم توان خرید ندارند اما این تضاد قیمتی در شرایط عرضه فراوان چطور می تواند اتفاق بیفتد، دام در دست دامدار بماند و مصرف کننده هم به دلیل قیمت بالا توان خرید نداشته باشد و قیمت به جای کاهش افزایش یابد؟سناریوهایی مختلفی وجود دارد که در این گزارش مرور می کنیم.
- منبع خبر : ایسنا