به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گزارش بازار مسکن پایتخت در مردادماه امسال را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش در مردادماه امسال ۳ هزار و ۳۶۸ فقره معامله مسکن به ثبت رسید که کمترین تعداد معاملات ظرف ۶ سال اخیر به شمار رفته و حتی از تعداد معاملات فروردین ماه نیز که معمولا به دلیل تعطیلات، کمترین میزان معاملات مسکن در این ماه ثبت میشود، کمتر بوده است.
بنابر اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در مردادماه سال گذشته ۱۳ هزار و ۱۲۰ فقره معامله مسکن ثبت شد که رشد منفی ۷۴.۳ نسبت به سال گذشته شاهد بوده ایم.
میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در مردادماه امسال ۱۳ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۳۰۰ تومان بود این درحالی است که در مردادماه سال گذشته متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی ۷ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان برآورد شده است که افزایش ۷۷.۴ درصدی را نشان می دهد.
براساس آنچه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گزارش خود از بازار مسکن پایتخت در مردادماه امسال منتشر کرده کاهش قیمت مسکن نسبت به ماه های تیر و مرداد ماه به وقوع پیوسته است. به این صورت که قیمت مسکن در مردادماه نسبت به تیرماه امسال کاهش ۳.۱۴ درصدی داشته است.
این در حالی است که تعداد معاملات مسکن در مردادماه نسبت به تیرماه امسال ۳۱.۲ درصد کاهش داشته است.
گرانترین منطقه تهران در معاملات مسکن مرداد ماه، منطقه ۱ پایتخت با متری ۲۹ میلیون و ۲۱۲ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل (تیرماه امسال) که میانگین هر متر ۳۱ میلیون و ۸۵۸ هزار تومان بود، کاهش ۸.۳ درصدی داشته است.
ارزانترین منطقه تهران نیز در معاملات مسکن مرداد ماه، منطقه ۱۹ با میانگین هر متر ۵ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۱۰۰ تومان بود که نسبت به ماه گذشته (تیر ماه ۹۸) که متوسط قیمت هر متر مسکن در این منطقه، ۷ میلیون و ۱۳۳ هزار تومان بود، کاهش کاهش ۱۸.۶ درصدی داشته است.
به جز مناطق ۴؛ ۸، ۱۳، ۱۸ و ۲۰ که متوسط قیمت هر متر در این مناطق در مرداد ماه نسبت به تیر ماه افزایش داشته است، در سایر مناطق، شاهد کاهش قیمت ماهانه مسکن هستیم.
کمترین تعداد معاملات مسکن در مناطق جنوبی پایتخت شامل مناطق ۱۶ تا ۲۰ بوده و بیشترین تعداد معاملات نیز به مناطق شمالی تهران شامل مناطق ۱ تا ۸ بوده است که نشان می دهد سمت و سوی خریداران مسکن عمدتا به سمت مناطق مرفه نشین پایتخت سوق داده شده است. این اتفاق یا می تواند ناشی از کاهش قدرت خرید مسکن اقشار متوسط به پایین بوده که بیشتر در مناطق مرکزی تهران اقدام به خرید مسکن می کنند یا ناشی از اوج گیری مجدد سوداگران و سفته بازان در بازار مسکن باشد که احتمال دوم به دلیل افت شدید تعداد معاملات و عدم استقبال مردم از حضور در این بازار، کمتر است.
- منبع خبر : اقتصاد آنلاین