به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد حسین فهیمی در پاسخ به این سوال که سهامداران عدالت از چه راهی میتوانند متوجه شوند که کدام سهمشان به فروش رفته است، گفت: تمام اطلاعات سهامداران در سامانه sahamedalat.ir قابل مشاهده است. این اطلاعات شامل این موارد میشود: اینکه تعداد کدام سهام شأن کم شده، کدام باقی مانده و ارزش روز داراییشان چقدر است.”مشاهده سهام فروخته شده سهام عدالت”
وی ادامه داد: این سامانه، مانده سهام را به سهامدار اعلام میکند اما مستقیماً سهام فروخته شده را نشان نمیدهد بلکه سهامدار باید خودش اطلاعات را مدیریت کند و بداند در گذشته چه مقدار از آن سهم را داشته و در حال حاضر چه مقدار از آن را در اختیار دارد. به عنوان نمونه اگر در نمادی در گذشته ۴۰ سهم داشته، اگر در سامانه نشان دهد که در حال حاضر مانده سهم وی در آن نماد، ۱۰ سهم است، این نشان میدهد که ۳۰ سهم سهامدار توسط کارگزاری یا بانک فروخته شده است.
گفتنی است، با آزادسازی ۳۰ دیگر از سهام عدالت، مجموع سهام عدالت آزادشده برای سهامدارانی که روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده اند به ۶۰ درصد رسیده است و این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه کارگزاریها سهام عدالتشان را بفروشند.
پس از ابلاغیه مقام معظم رهبری در ۹ اردیبهشت ماه مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، به مشمولان این سهام این فرصت داده شد تا مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم را برای سهام خود انتخاب کنند. پس از آن و در ۶ خردادماه امکان فروش ۳۰ درصد از این سهام و همچنین در ۱۹ مردادماه امکان فروش ۳۰ درصد دیگر، یعنی در مجموع ۶۰ درصد از سهام عدالت برای آن دسته از مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده بودند فراهم شد.”مشاهده سهام فروخته شده سهام عدالت”
البته افراد مستقیما اجازه فروش سهام خود را ندارند و برای فروش باید سفارش خود را نزد کارگزاری یا بانک ثبت کنند. در نهایت کارگزاری ها بنا به تشخیص خودشان (درمورد زمان و قیمت) اقدام به فروش سهام کرده و وجه حاصل از فروش را به حساب سهامدار واریز می کنند.
این فرایند درحالی باید طی شود که همچنان صدای اعتراض بسیاری از سهامداران درمورد عدم واریز وجه حاصل از فروش سهام عدالتشان به گوش می رسد. صدای اعتراض این افراد تا حدی بالا رفت که فرهاد دژپسند-وزیر امور اقتصاد و دارایی- از فروشندگان سهام عدالت خواست چنانچه با تأخیر غیرمعمول در واریز مبلغ حاصل از فروش سهام عدالتشان مواجه شدند، مشکل خود را در بخش ارتباط مستقیم با وزیر امور اقتصادی و دارایی که در پورتال این وزارتخانه به نشانی mefa.gov.ir تعبیه شده است، برای پیگیری واحد ارتباطات مردمی این مرکز با درج مشخصات فردی، شماره تماس و کد هویت ملی مطرح کنند.
- منبع خبر : مهر