به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مهرداد جمال ارونقی – معاون گمرک ایران – آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی و ترخیص آن را تشریح کرد.”موجودی کالاها در بنادر به ۴میلیون تن رسید”
همآنطور که وی گفته در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر ایران چهار میلیون تن است که اغلب این کالاها را گندم، ذرت، جو، شکر خام، سویا برنج و دانههای روغنی تشکیل میدهند.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اظهار کرد که موجودی کالاهای غیر کانیتنری که جزو کالاهای اساسی هم نیستند مانند تجهیزات نیروگاهی، ماشین آلات راهسازی، معادن و ماشین آلات خطوط تولید در حال حاضر حدود چهار میلیون تن برآورد میشود.
ترخیص روزانه ۱۵۰۰ کانتیر کالا از بنادر
ارونقی یادآور شد: ۲۰ شناور با ظرفیت ۳۰۰۰ تن تا ٣٠ هزار تن در بنارد جنوبی و شمالی کشور در حال تخلیه کالاهای اساسی هستند و ۲۰ شناور هم در بندرگاه منتظر تخلیه کالاهای اساسی پهلو گرفتهاند.
این مقام مسئول با بیان اینکه موجودی فعلی بنادر ۸۳ هزار TEU کانتینر کالا است، اعلام کرد: بیشترین کالاهای کانتینری در بندر شهیدرجایی، بندر امام خمینی(ره)، انزلی، بوشهر، چابهار و خرمشهر است.
وی افزود: اگر تعداد باکسهای کانتینر را لحاظ کنیم این میزان کانتینر کمتر از ۶۰ هزار باکس خواهد بود که موجودی این رقم در بنادر قابل قبول و منطقی است و اگر کمتر از این اعداد باشد جای نگرانی خواهد داشت که حجم واردات کالاهای سرمایهای در کشورمان کاهش یافته است.
معاون گمرک ایران با بیان اینکه ظرف یک هفته توانستیم ۵۰۰۰ کانتینر در بنادر کشور ترخیص کنیم، گفت: هر روز به صورت متوسط هزار تا ۱۵۰۰ کانتینر در بنادر کشور ترخیص میشود که این نشان از پویایی عملیات ترخیص و تخلیه دارد.
وضعیت واردات برنج
ارونقی درباره آخرین وضعیت واردات و ترخیص برنج نیز گفت: از ابتدای سال تا ۱۶ آذرماه، یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۲۷ تن برنج وارد شده که در سال گذشته این رقم یک میلیون و ۳۴ هزار و ۷۳۴ تن بوده که از نظر وزنی واردات امسال ۱.۱۸ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به آغاز واردات برنج به عنوان کالای اساسی در کشور گفت: حدود ۸۲ هزار تن برنج در جریان انجام تشریفات گمرکی قرار دارد که از امروز ترخیص ٥٦ هزار تن آن البته با استثنائاتی، بدون اخذ تعهد در گمرکات کشور آغاز میشود.
به گفته ارونقی، مبدأ واردات برنج عمدتا این برنجها هندوستان و پاکستان است.
کاهش واردات دانههای روغنی و ذرت
اما طبق توضیحات معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران، از تاریخ یک فرودین تا نیمه آذر ماه سال جاری، یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۴۰ تن انواع دانههای روغنی وارد کشور شده است که در مدت مشابه در سال گذشته این رقم دو میلیون و ۱۶۳ هزار و ۱۵۱ تن بوده است.
معاون گمرک گفت: از ابتدای امسال تا ۱۶ آذرماه یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۱۵۲ تن روغنهای خوراکی نیمه جامد و مایع وارد شده است که این رقم در سال گذشته ۸۲۰ هزار و ۳۹۳ تن در سال گذشته بوده است.
ارونقی با اشاره به کاهش چهار درصدی واردات ذرت گفت: میزان واردات ذرت از اول فرودین امسال ۱۶ آذر جاری پنج میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۱۴ تن بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته شش میلیون و ۱۹۸ هزار و ۹۶۴ تن ثبت شده است.
- منبع خبر : ایسنا