به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد با تعطیلی دو هفتهای در راستای اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، فعالیتهای مردم، صنوف، فعالان اقتصادی و…، متوقف یا محدود شده است که در این بین بررسی فعالیت بانکها به عنوان مکانی حائز اهمیت برای مردم در زمینه امور اقتصادی آنها در این روزها نشان میدهد که هم بانکهای دولتی و هم بانکها و موسسات اعتباری خصوصی باز و فعال هستند. “نحوه فعالیت بانکها و صرافیها از امروز
اما بانکها در شهرهای با هشدار قرمز به صورت نوبتی با حداکثر ۵۰ درصد از کارکنان خود و در شهرهایی با هشدار نارنجی به تعداد دو سوم کارکنان خود فعالیت میکنند. همچنین، در سایر شهرها نیز با حضور ۱۰۰ درصدی کارکنان به ارائه خدمات بانکی اقدام میکنند.
در این بین ساعت کاری بانکها نیز تغییری نکرده است و مشتریان میتوانند در روزهای هفته از ساعت ۸ تا ۱۴ و در پنجشنبهها تا ساعت ۱۲:۳۰ از خدمات بانکی حضوری استفاده کنند.”نحوه فعالیت بانکها و صرافیها از امروز”
همچنین، فعالیت صرافیها تعطیل نشده است و صرافیهای سراسر کشور با ۵۰ درصد از کارکنان خود به فعالیت خود در این روزها ادامه میدهند.
به گزارش بلومبرگ تنها ۸ ماه پس از اینکه بانکهای مرکزی برای مقابله با رکود وارد عمل شدند، حالا در شرایط سختی قرار دارند و مجبورند برای بازگرداندن قدرت به اقتصاد شکننده این روزها به اتخاذ سیاستهایی از سوی دولتها حساب باز کنند.
تصمیماتی که از سوی بانکهای مرکزی گرفته میشود نه تنها بر چشمانداز رشد اقتصادی در ماههای آینده اثر میگذارد، بلکه قدرت و اعتبار آنها را برای سیاستگذاریهای آینده تحت تأثیر قرار خواهد داد.
سیاستگذاران پولی (بانک مرکزی) در حالی با بحران کرونا روبرو شدند که با محدودیتهای بسیاری در اتخاذ سیاستهای متعارف پولی همچون کاهش نرخ بهره روبرو بودند. محدودیتهایی که پس از جنگ جهانی دوم بیسابقه بودهاست. پس از اینکه بانکهای مرکزی هزینه استقراض را به صفر یا حتی کمتر از آن کاهش دادند و برنامههای گسترده خرید داراییها را اجرایی کردند، برای بهبود شرایط به سیاستهای مالی دولت نیاز دارند.
- منبع خبر : ایسنا