همکاری دستگاه‌ها برای تسریع در ترخیص کالاهای موجود در گمرکات ضروری است
همکاری دستگاه‌ها برای تسریع در ترخیص کالاهای موجود در گمرکات ضروری است
دویست و چهل و یکمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روز سه‌شنبه به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد.

به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد در ابتدای این جلسه وزیر راه و شهرسازی گزارشی از وضعیت روند ورود، بارگیری و ترخیص کالاها به ویژه کالاهای اساسی به تفکیک بنادر کشور ارائه کرد.”همکاری دستگاه‌ها برای تسریع در ترخیص کالاهای موجود در گمرکات ضروری است”

بر مبنای گزارش وزیر راه و شهرسازی، ناوگان حمل و نقل در بخش ریلی و جاده‌ای تقویت شده و ظرفیت حمل و نقلی در جهت تسریع بارگیری و انتقال کالا از بنادر و گمرکات افزایش یافته است.

رئیس جمهور با اشاره به گزارش‌های تامین کالاهای اساسی و افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل درجهت تسریع در انتقال کالا، گفت: همکاری همه دستگاه‌ها در جهت تسریع در ترخیص کالاهای موجود در گمرکات کشور ضروری است.

روحانی افزود: راه‌اندازی سامانه جامع تجارت کشور، ساختار لازم برای شفافیت و جلوگیری از معطلی کالا و ریشه کنی فساد و سوء استفاده رانت جویانه را فراهم کرده است و ضروری است اتصال کلیه سامانه‌ها بویژه سامانه گمرک به سامانه جامع تا پایان تیرماه نهایی شود.

در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین رئیس جمعیت هلال احمر گزارشی از اقدامات این جمعیت برای تامین بالگرد مورد نیاز ارائه کرد و تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شد.

از عمده ترین دلایل دپوی حدود ۶.۵ میلیون تنی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر، مشکلات تامین ارز  اعلام می شود، ولی در همین بین این روزها آن دسته از کالاهایی هم که به هر ترتیبی و بر اساس مصوبات موجود به صورت قطعی یا درصدی ترخیص می شود، با مشکل دیگری تحت عنوان حمل و نقل مواجه شده است.

معادله ورود کالا و خروج ترخیص شده‌ها جور نیست

مهرداد جمال ارونقی – معاون فنی گمرک ایران – در این رابطه به ایسنا، گفت: در حال حاضر حجم تخلیه کالا از کشتی افزایش یافته و با وجود تسریعی که در ترخیص صورت گرفته، همچنان حجم خروجی از بنادر پایین بوده و این بر رسوب کالا و دپوی آن می افزاید.

وی به طور خاص به جریان ترخیص کالا در بندر امام خمینی(ره) که بیشترین حجم کالای اساسی در آن دپو شده اشاره کرد و افزود: در حال حاضر از حدود هفت میلیون تن کالای موجود در بنادر و آنچه در شناورها وجود دارد، بیش از ۳.۴ میلیون تن کالا در بندر امام موجود و بالغ بر یک میلیون تن هم در شناورهای کنار اسکله یا منتظر در لنگرگاه در این بندر قرار دارد و در حالی که میزان تخلیه بار از شناورها به روزانه حدود ۱۰۰ هزار تن می رسد و در جریان ترخیص قرار می گیرد، اما خروجی از بندر برای کالاهای ترخیص شده حدود ۳۰ هزار تن است که ۲۳ هزار تن در کامیون ها و حدود ۷۰۰۰ تن به صورت ریلی جابجا می شود.

  • منبع خبر : ایسنا