به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد با تأکید بر اینکه در حال حاضر فرصت مناسب برای رونق تولید داخل وجود دارد ولی برخی امکانات برای تحقق این مسئله موجود نیست، اظهار داشت: فرصتی که در سال جاری در اختیار بخش تولید قرار گرفته شاید در ۱۰ سال گذشته برای این بخش وجود نداشته است.
وی توضیح داد: در سالهای قبل، تولیدکنندگان از تبلیغ کالاهای خارجی، مونتاژ کالا در کشور و همچنین استفاده از کارتهای بازرگانی برای واردات کالا همواره شاکی بودند ولی در حال حاضر هیچکدام از این مسائل مطرح نیست و شرایط برای رونق تولید داخل مهیا است.
وی ادامه داد: در این وضعیت برخی محدودیتها مانع از افزایش تولیدات داخلی شده که میتوان به مشکل تأمین سرمایه در گردش کارخانهها، تأمین ارز و همچنین گرفتاریهایی مانند مسائل گمرکی و سامانه نیما اشاره کرد.
* کاهش قیمت کالاها با تولید در مقیاس اقتصادی
غزنوی با تأکید بر اینکه باید از شرایط موجود بیشترین استفاده را برای رونق تولید داخل داشته باشیم،گفت: به محض کاهش تحریمها و مهیا شدن شرایط واردات، سربازان خاموش خارجی باز هم به بازارهای کشور حمله خواهند کرد و اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار میدهند. برای جلوگیری از این اتفاق باید در شرایط فعلی به تقویت صنایع داخلی توجه شود.
وی در عین حال گفت: البته در حال حاضر سازمانهای دولتی توجه خوبی به تولید دارند به طوری که گاهی حتی فراقانونی عمل میکنند تا رونق تولید شکل گیرد.
سخنگوی انجمن لوازم خانگی ادامه داد: باید از این فرصت استفاده کنیم و تولید را در کشور تثبیت کنیم، به این معنی که به مقیاس اقتصادی تولید برسیم تا امکان کاهش قیمت تمامشده تولیدات فراهم شود.
به گفته وی، در صورتی که در تولیدات داخلی به مقیاس اقتصادی برسیم امکان کاهش قیمت محصولات حتی تا ۲۰ درصد نیز وجود خواهد داشت.
وی تأکید کرد: باید به جای توجه ویژه به تولید محصولات با ارزش افزوده پایین، به تولید کالاهای صنعتی توجه بیشتری شود و تولید کالاهای مصرف با دوام و سرمایهای رونق گیرد.
غزنوی افزود: با رونق گرفتن تولید کالاهای صنعتی میتوانیم امنیت و آسایش را به بازارهای کشور برگردانیم تا این شرایط برای سالیان متمادی تثبیت شود و مانع از اثرگذاری تهدیدات داخلی و خارجی باشد.
* واردات صرفه اقتصادی ندارد
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر واردات محصولات خارجی برای برخی تولیدکنندگان یا واردکنندگان صرفه اقتصادی ندارد،گفت: در شرایطی که ارزش اقتصادی واردات کاهش یافته باید از تولیدکنندگان داخل حمایت شود تا شاهد رونق تولیدات داخلی باشیم.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم حمایت از پیشرانهای اقتصادی در کشور،گفت: باید سرشاخههای صنعتی تحت حمایت ویژه قرار گیرند تا اقتصاد کشور از شرایط فعلی عبور کند.
سخنگوی انجمن لوازم خانگی توضیح داد: منابع مالی نباید به صورت مساوی در همه کارگاهها و صنایع تقسیم شود بلکه باید از صنایع پیشران حمایت خاص صورت گیرد تا صنایع کوچکتر نیز به شکوفایی برسند.
وی افزود: در حال حاضر۸۰ هزار واحد تولیدی در کشور وجود دارد که ۳ هزار واحد از این تعداد دارای بیش از ۱۰۰ نفر کارگر هستند.
وی تصریح کرد: ممکن است یک کارگاه تنها ۱۰ دستگاه یخچال تولید کند ولی کارخانه دیگر ۳ هزار دستگاه یخچال تولید داشته باشد که باید از آن کارخانه بزرگ حمایت شود و کارگاههای کوچک نیز به سمت تولید قطعات هدایت شوند.
وی همچنین با تأکید بر لزوم اجرایی شدن استراتژی توسعه صنعتی در کشور گفت: کره جنوبی با تعیین اولویتهای صنعتی خود توانست در صنایعی مانند کشتیسازی و خودرو به موفقیت برسد، ما نیز باید در اجرای استراتژی و توجه به اولویتهای صنعتی به پیشرفت اقتصاد کمک کنیم.
- منبع خبر : فارس