به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد سید غنی نظری در جلسه علنی امروز ( دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی به رئیس مجلس گفت: در زمان حضور وزیر راه قصد بیان تذکری را داشتم که به دلیل بی توجهی اجازه بیان تذکر داده نشد. احساس می کنم در مجلس هر کسی ایراد از هیات رییسه بگیرد برای صحبت وقت می دهند. در سال گذشته چندین خطای محرز از هیات رییسه را یادداشت کردم که در صورت تکرار، از حق خود عدول نمیکنم.”نظری: وضعیت بورس روز به روز بدتر می شود”
وی در تذکری دیگر به وزیر اقتصاد و رئیس جمهور گفت: وضع بورس روز به روز بدتر شده و افت شاخص باعث ذوب سرمایه های مردم می شود.
عنی نظری با بیان این که مردم با دعوت رییس جمهور به بورس آمدند گفت: گفته می شود دولت از محل بورس درآمد عظیمی کسب کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: حقوقی ها باید پاسخگوی عملکردشان در برهم زدن بازار بورس باشند. نمیشود مردم را با حسن نیت وارد بورس کرد اما ضرر کنند. قطعا اقدام سریع مجلس در حل معضل سهامداران بسیار ضروری است که اگر حل نشود دولت بعدی با چالش بزرگی روبرو خواهد بود.
نظری در پایان اقدام وزیر اقتصاد در انتصاب رییس جدید بورس را خلاف قانون خواند و گفت: کمیسیون اقتصادی اعمال ماده ۲۳۴ را دنبال می کند.”نظری: وضعیت بورس روز به روز بدتر می شود”
اردیبهشت سال ۱۳۹۹ بود که فرآیند آزادسازی سهام عدالت صورت گرفت و مشمولان میتوانستند یکی از دو روش مستقیم و غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند.
براین اساس، کسانی که روش مستقیم را انتخاب کردند میتوانستند در ابتدا ۳۰ و سپس ۶۰ درصد از پرتفوی خود را از طریق بانکها یا کارگزاریها به فروش برسانند.
البته این تصمیمات در زمانی گرفته شد که شاخص بورس در محدوده دو میلیون واحد قرار داشت، بنابراین فشار فروش در بازار وجود نداشت اما ناگهان ورق بازار برگشت که یکی از عوامل آن همین فشار فروشهای سهام عدالت بود. به همین دلیل سهام عدالت دیگر خریدار نداشت و بسیاری از مشمولان که سهام خود را برای فروش گذاشتند، هنوز وجه خود را دریافت نکردهاند.
البته طبق آمار، سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سهم خود را فروختند و بیش از حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان هم وجه دریافت کردهاند.
- منبع خبر : ایسنا