به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، احمد تشکینی بیان کرد: تاریخ تعلق مالیات، تاریخ صدور صورتحساب (ثبت در دفاتر) است، یعنی پس از صدور صورتحساب، مالیات بر ارزش افزوده بر معامله مذکور تعلق میگیرد و طرفین معامله باید تکالیف قانونی خود را انجام دهند.”چالش پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در معاملات نسیه”
او گفت: در قانون مالیات بر ارزش افزوده تمایزی میان تاریخ تعلق مالیات و تاریخ پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی وجود ندارد (ماده ۱۱ مالیات بر ارزش افزوده).
تشکینی اظهار کرد: در معاملات نسیه مؤدی موظف است همزمان با ارائه صورتحساب یا تحویل کالا (ارائه خدمت)، مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند. این امر به تشدید مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی منجر میشود بدان دلیل که دریافت وجه معامله در آینده؛ اما پرداخت مالیات بههنگام انجام معامله صورت میگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انجام اصلاحاتی در ماده ۱۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده (تعلق مالیات) مبنی بر لحاظ شرایط لازم و فرصت کافی برای معاملات نسیه و پیمانکاران، کمک شایانی به حوزه تولید خواهد کرد.
قانون مالیات ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ با اهدافی نظیر «گسترش پایههای مالیاتی»، «افزایش درآمدهای دولت»، «انتقال بار مالیاتی از تولید به مصرف» و «توسعه اطلاعات مالی و شفافیت» اجرا شده بود. البته بر اساس مفاد قانون مذبور قرار بود بعد از ۵ سال اجرای آزمایشی و نمایان شدن آسیبهای آن، این قانون به یک قانون دائمی تبدیل شود. بنابراین این امر تاکنون حدود ۵ سال به تعویق افتاده است. با کنکاش این قانون از زوایای مختلف، اکنون با گذشت حدود ۱۰ سال از آغاز این قانون میتوان چالشهای آن را به خوبی کشف و برطرف کرد.
- منبع خبر : ایسنا