به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد صنعت بیمه به دلیل کارکرد حمایتی و اطمینانبخشی که برای صنایع و فعالیتهای اقتصادی دارد، حوزهای حساس بوده که هر نوع تصمیمگیری و مقرراتگذاری در آن باید با احتیاط صورت بگیرد.
مالیات بر ارزش افزوده مصرفکننده را هدف قرار میدهد
در همین راستا یکی از قوانین و مقرراتی که در این حوزه بسیار محل بحث شده، قانون وضع مالیات بر ارزش افزوده بر صنعت بیمه است. همانطور که می دانیم مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیاتهای غیرمستقیم است که مصرف کنندگان آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات پرداخت میکنند و فروشنده نیز موظف است مبلغ تعیین شده مالیات دریافتی را به دولت پرداخت کند.
بر این اساس مالیات بر ارزش افزوده بیش از هر چیز مصرفکننده و در واقع تقاضا برای خرید محصول را هدف قرار می دهد. این نوع مالیات اگر در هر حوزهای وضع شود می تواند باعث افزایش قیمت محصلات و در نهایت کاهش تقاضا شود. در این مورد نیز وضع مالیات بر ارزش افزوده بر صنعت بیمه میتواند باعث کاهش تقاضا برای خرید این خدمت ضروری توسط شهروندان شود.
۹ میلیون وسیله نقلیه بیمهنامه ندارند
بر اساس آمارهای منتشر شده از وضعیت پوشش بیمهای در کشور، حدود ۹میلیون خودرو و موتورسیکلت (یک سوم از کل وسایل نقلیه موجود) بدون پوشش بیمهای شخص ثالث هستند که از این میان حدود هفت میلیون آن مربوط به موتورسیکلتها و یک میلیون آن نیز خودروها هستند.
واقعیت این است که عدم وجود پوشش بیمه ای برای وسایل نقلیه یکی از نواقصی است که میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای صاحبان آنها در پی داشته باشد؛ این وضعیت با حذف مالیات بر ارزش افزوده و پایینتر آمدن قیمت بیمهنامههای شخص ثالث تا حدود زیادی برطرف شود.
بحث مالیات بر ارزش افزوده بیمه به مجلس هم کشیده شد
درهمین باره در روزهای گذشته نیز برخی از نمایندگان مجلس از جمله برخی اعضای کمیسیون اقتصادی نسبت به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه موضع گرفتهاند. بر اساس گزارش بیمه مرکزی صدیف بدری – عضو کمیسیون اقتصادی مجلس – با بیان اینکه قطعاً باید مواردی چون اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه از متن قانون حذف شود گفته است که دغدغه های مربوط به صنعت بیمه و عدم اخذ مالیات بر ارزش افزوده بر آن باید در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد ارزیابی قرار بگیرد.
به گزارش ایسنا، پیش از این نیز رئیس کل بیمه مرکزی از عزم جدی نهاد ناظر برای حذف مالیات بر ارزش افزوده در حوزه صنعت بیمه و رایزنیهای مستمر در این باره خبر داده و گفته بود که قوانین و مقررات باید به گونهای تدوین شود که برای توسعه رشتههای بیمه به خصوص بیمههای زندگی تهدیدی تلقی نشود.
- منبع خبر : ایسنا