چرا شاخص بورس عقب نشینی کرد؟
چرا شاخص بورس عقب نشینی کرد؟
بازار سهام امروز در نیم ساعت اولیه شروع معاملات حدود 2.5 درصد رشد داشت و با صف‌های خرید طولانی شروع به کار کرد اما پس از ...

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد بازار سهام امروز در نیم ساعت اولیه شروع معاملات حدود ۲٫۵ درصد رشد داشت و با صف‌های خرید طولانی شروع به کار کرد اما پس از گذشت یک ساعت از شروع، بازار عقبگرد کرد.”چرا شاخص بورس امروز عقب نشینی کرد؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اتفاقات امروز قابل پیش‌بینی بود گفت: بعضی‌ها به قصد نوسان‌گیری سهام خریده بودند و امروز فروش کردند.

وی افزود: روند معاملات امیدوارکننده است، سهامداران از بازار حمایت می‌کنند و سهم‌ها به نوعی متعادل می‌مانند که نظر من کار درست هم همین است که سهم‌ها کمی دست به دست شود و حجم بگیرد و بعد از اینکه اطمینان به بازار بازگشت سیر صعودی را پیش بگیرد. اما اینکه همان اول بازار روند صعودی شود این صعود به نوعی به خاطر هیجان خرید و صف خرید ایجاد شده است.

خبری‌زاد در ادامه خطاب به سرمایه‌گذاران گفت: سرمایه‌گذاران باید بدانند که بازار مانند ۲ ماه قبل نیست و آنها بهتر است در خریدهای خود دقت کنند و هر سهمی را خریداری نکنند، زیرا بسیاری از سهم‌ها از لحاظ بنیادی ارزش‌شان از قیمت آنها در بازار بسیار کمتر است.”چرا شاخص بورس امروز عقب نشینی کرد؟”

این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقات فعلی بازار سرمایه به نوعی نشان دهنده این است که سهم‌های خوب و بد دارند راهشان را از یکدیگر جدا می‌کنند. مهم‌ترین نکته بازار همان افزایش حجم بازار است تا بازار بتواند روی پای خودش جلو برود.

بورس تهران پس از ثبت تاریخی‌ترین رشد شاخص کل در اولین ماه تابستان، در مردادماه با ریزش شدید مواجه شد که در ۲۰ ماه گذشته بی‌سابقه بود و موجب شد نماگر سهام پس از تجربه سقف تاریخی ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد در نوزدهمین روز این ماه، نه فقط از سوپر کانال دو میلیون واحد عقب نشینی کند بلکه تا کف کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نیز سقوط کرد. درباره علل و عوامل شکل گیری این افت تاریخی و پرحاشیه نکاتی وجود دارد که لازم است مورد مداقه قرار گیرد.

لزوم ارائه تحلیلی درست از عوامل شکل گیری سقوط شاخص از آن جهت دارای اهمیت ویژه است که بازار سهام ایران در حال حاضر به بازاری با ۵۰ میلیون فعال تبدیل شده است و قابل قیاس با سالهای گذشته نیست و لازم است مسئولان اجرایی کشور از رئیس جمهور تا وزرای اقتصادی و مدیران بازار سرمایه در مواجهه با آن، اعم از سیاست گذاری و تصمیم گیری یا حتی اظهارنظر شفاهی دقت نظر بیشتری به خرج دهند و با افزایش مشورت پذیری از اهل فن و خبرگان بازار، تصمیماتی درست را به موقع و بدون واردآوردن شوک به بازار اتخاذ کنند. چراکه افت شدید بازار سهام یا به تعبیری، سقوط بازار سهام یا ایجاد اختلال در روند طبیعی حرکت بازار نه فقط از حیث اقتصادی بلکه در ابعاد سیاسی، امنیتی، اجتماعی و حتی فرهنگی نیز می‌تواند ایجاد چالش کند.

  • منبع خبر : ایران جیب