به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ افسانه محرابی در خصوص التهابات پیش آمده در بازار کاغذ افزود: ارز مورد نیاز برای واردات و مواد اولیه تولید کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه باید از سوی بانک مرکزی در اولویت ویژه قرار گیرد. این در حالی است که فقط ۲۷ درصد ثبت سفارشات تائید شدهِ وزارت صمت از طرف بانک مرکزی گشایش اعتبار شده که از این مقدار نیز مقادیر کمتری منجر به انتقال ارز به فروشنده و در نهایت مقادیر کمتری کاغذ وارد شده است.
وی گفت: برای کاهش التهابات به وجود آمده در بازار نشر و مطبوعات، کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامهای که با نرخ ۴۲۰۰ تومانی تأمین ارز شدهاند و در مراحل مختلف واردات بوده و در برخی از گمرکات موجود هستند، باید همان ارز ۴,۲۰۰ تومان ترخیص شوند.
مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت ادامه داد: در حال حاضر گمرکات در هماهنگی با بانک مرکزی، تمامی ثبت سفارشاتی که با نرخ ۴۲۰۰ تأمین ارز شده و بعضاً وارد کشور شده، ولی ترخیص نشده اند را ملزم به پرداخت ما بهالتفاوت تا نرخ ارز نیمایی دانسته اند.
محرابی افزود: طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار از ماه پنجم سال ۹۷ مسئولیت بررسی درخواست واردکنندگان و تأمین همه نیازهای واقعی بازار، مدیریت و نظارت آن تا انتهای زنجیره ارزش و تحویل آن به مشتری به کارگروهی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شده و از ماه یازده همان سال مقرر گردید از مرحله ثبت سفارش تا انتهای زنجیره تأمین مسئولیت با کمک سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان صورت پذیرد؛ لذا مسئولیت تأمین کاغذ روزنامه با توجه به کاربری آن در چاپ مطبوعات مشخصاً با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
محرابی با بیان اینکه پیشنهاد ما این است که کاغذهای چاپ، تحریر، روزنامه، بالکی و LWC (کاغذ پوشش دار با وزن سبک) از دریافت ارز با نرخ رسمی خارج شوند، افزود: طبق بررسیهای دورهای سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، فروش حواله و امتیاز سهمیه کاغذ در سطح بازار توسط ناشران، از مشکلات ایجاد شده در این حوزه است. البته قیمت کاغذ در بازار آزاد بسیار بالاتر از قیمت کاغذی است که حتی با ارز نیمایی وارد کشور میشود.
- منبع خبر : مهر