به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر درباره مباحث مطرح شده مبنی بر کمبود شکر، اظهارداشت: فعلاً مشکلی در این زمینه وجود ندارد.” کمبودی در بازار شکر نداریم”
وی اضافه کرد: در حال حاضر واردات شکر نیز شروع شده و کشتیها یکی بعد از دیگری به کشور میرسند بنابراین جای نگرانی نیست.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه اکثر صنایع بزرگ نیز به اندازه کافی شکر در انبارهای خود دارند، گفت: تقریباً تمام مصرفکنندگان کوچک شکر از جمله قنادیها، تولیدکنندگان آبمیوه و… در هفتههای اخیر به دلیل شیوع کرونا تعطیل بوده و مصرفی در این زمینه نداشتند.
دانایی ادامه داد: بیشتر تولیدات حوزه شیرینی و شکلات هم بخاطر شرایط قرنطینه مردم و عدم امکان دید و بازدید نوروزی در انبارها و روی دست تولیدکنندگان مانده است.” کمبودی در بازار شکر نداریم”
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واردات شکر افزود: در حال حاضر سه کشتی با وزن حدود ۹۴ هزارتن وارد کشور شده و در حال ترخیص هستند ضمن اینکه حدود چهار کشتی دیگر هم در هندوستان مشغول بارگیری هستند که تا دهه دوم اردیبهشت ماه وارد کشور خواهند شد. حدود ۴۰۰ هزارتن نیز منتظر تخصیص ارز است.
دانایی تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین مساله کاهش تقاضا به دلیل شیوع کرونا است.
غلامحسین بهمئی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تصفیه کنندگان شکرخام با اشاره به دلایل نوسان قیمت شکر در بازار اظهار کرد: کمبود عرضه ناشی از کاهش تولید نیشکر و چغندر قند در پی وقوع سیل اخیر عامل اصلی اختلاف قیمت مصوب شکر با بازار آزاد به شمار میرود.
وی قیمت مصوب هر یک کیلو شکر را ۴ هزار و ۵۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که کارخانهها با احتساب سود و هزینههای حمل و نقل با نرخ ۴ هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار و ۸۰۰ تومان اقدام به عرضه شکر در بازار میکنند.
بهمئی ادامه داد: با توجه به آنکه عرضه شکر کمتر از تقاضاست، از این رو قیمت محصول در بازار آزاد با نوساناتی روبهروست. هر چند بازار نسبت به چند ماه گذشته که تا مرز ۸ تا ۱۰ هزار تومان رسیده بود کمی آرام شده، اما همچنان اختلاف معنادار است.
- منبع خبر : مهر