کووید-۱۹ خطرناک تر از آنفلوآنزای فصلی است
کووید-۱۹ خطرناک تر از آنفلوآنزای فصلی است
اشتباه رایجی که به خصوص در ابتدای پاندمی کرونا مطرح شد شباهت کرونای جدید با آنفلوانزای فصلی بود، در حالیکه اکنون اعلام شده، این دو بیماری بسیار متفاوتند.

به گزارش واحد اجتماعی خبرگزاری صبح اقتصاد بنابر اعلام کانال تلگرامی وزارت بهداشت، تعداد افرادی که یک بیمار مبتلا به آنفلوانزا می تواند مبتلا کند، ۱.۳ است. درحالیکه در بیماری کووید ۱۹، یک بیمار می تواند دو الی ۲.۵ نفر را بیمار کند. این یعنی در زمانی که یک بیمار آنفلوانزا ۵۰ نفر را بیمار می کند، یک بیمار مبتلا به کووید۱۹، بیش از ۲۰۰۰ نفر را مبتلا خواهد کرد.”کووید-۱۹ خطرناک تر از آنفلوآنزای فصلی است”

در عین حال دوره کمون بیماری کووید-۱۹ می تواند تا ۱۴ روز باشد، اما در آنفلوانزا دوره کمون بیماری بین یک تا دو روز است.

همچنین مرگ و میر در بیماری آنفلوانزا ۰.۱ درصد بوده، اما میزان مرگ در بیماری کووید۱۹، حدود یک تا سه درصد است که به معنای ۱۰ تا ۳۰ برابر مرگ و میر بیشتر خواهد بود.

از طرفی ایمنی نسبی در جامعه در برابر آنفلوانزا برقرار است و این ایمنی گسترش بیماری را کاهش می دهد، اما در مورد COVID-۱۹ باید گفت که تقریبا تمام انسان ها مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

بنابر اعلام کانال تلگرامی وزارت بهداشت، به این ترتیب ما با بیماری مشابه آنفلوانزای فصلی سر و کار نداریم.  بیماری COVID-۱۹ بسیار خطرناکتر است.

تا کنون به نظر می‌رسد ویروس کرونا مرگبارتر از ویروس آنفلوانزای فصلی است. به طور متوسط آمار مرگ ناشی از ابتلا به آنفلوانزا حدود ۰.۱ درصد است. در سال ۱۹۱۸ میلادی آنفلوانزا آمار مرگ و میر بالایی نزدیک به ۲ درصد داشت و به دلیل این که بسیار مسری بود، موجب مرگ ده‌ها میلیون نفر شد.
ارزیابی اولیه از آمار مرگ ناشی از کرونا که بر اساس وضعیت بیماران ووهان چین به دست آمده است، نرخ مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس را در حدود ۲ درصد تخمین می‌زد. اما بر اساس گزارش جدیدی که با استفاده از اطلاعات هزار و ۹۹ بیمار در بخش‌های مختلف چین گردآوری و در نشریه The New England Journal of Medicine منتشر شده است، نرخ مرگ ناشی از ویروس کرونا ۱.۴ درصد است. با وجود این، به اعتقاد محققان تعداد قابل توجهی از افراد مبتلا به کرونا فاقد علایم ظاهری بوده یا علایم خفیفی دارند و به همین علت شناسایی نمی‌شوند. در نتیجه با احتساب این افراد به احتمال زیاد نرخ واقعی مرگ بیماران از این میزان نیز کمتر است و زیر یک درصد برآورد می‌شود.
در هر حال حتی ویروسی که نرخ مرگ پایینی دارد، در صورتی که تعداد بسیار زیادی از افراد را آلوده کند، منجر به مرگ تعداد قابل توجهی از انسان‌ها خواهد شد.

  • منبع خبر : ایسنا