به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد پرداخت جدید یارانه معیشتی طی روزهای آینده در حالی صورت می گیرد که این پرداخت از آبان ۱۳۹۸ و با افزایش قیمت بنزین در دستور کار قرار گرفت و با پرداخت به ۱۷.۷ میلیون خانوار آغاز شد، ولی آنچه تازهترین گزارش سازمان هدفمندی یارانهها منتشر کرد از افزایش خانوارهای دریافتکننده به بیش از ۱۹.۷ میلیون خانوار با جمعیتی حدود۶۰ میلیون حکایت داشت.”یارانه ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی به مرحله ۲۰ رسید”
کمکهای معیشتی به تناسب اعضای خانوار بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان متغیر است؛ به گونهای که خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار، سه نفره ۱۳۸ هزار، ۱۷۲ هزار تومان و خانوادههای پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت میکنند.
بابت پرداخت کمک معیشتی به این ۶۰ میلیون نفری که از بین یارانه بگیران گزینش شدهاند، در سال حدود ۳۱ هزار تومان هزینه میشود و در صورت ثبتنام از متقاضیان جامانده این هزینه میتواند افزایش یابد.
این در حالی است که به دنبال تکلیف قانون بودجه برای ثبتنام از جاماندگان از یارانه نقدی و معیشتی، دولت اخیرا آئین نامه مربوطه را تصویب و قرار شد که وزارت رفاه با آمادهسازی بسترهای لازم امکان ثبتنام را فراهم و در دستور کار قرار بگیرد.
با ارائه لیست جدید وزارت رفاه به سازمان هدفمندی یارانهها، این سازمان نسبت به پرداخت اقدام خواهد کرد، ولی هنوز خبری از آن نیست.
احسان سلطانی یکی از نقدهایی که همواره به عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) وارد بوده را وضعیت صنایع کوچک و متوسط و برنامهریزی برای این بخش عنوان کرد و گفت: آقای نعمت زاده یک بار در پاسخ به سوالی در این رابطه گفت که برنامه ریزی برای صنایع کوچک و متوسط به استانها تفویض اختیار شده است. این موضوع از یک طرف تسهیل کننده است، اما از طرف دیگر به نوعی رفع تکلیف است. در چنین شرایطی این سوال مطرح میشود که چرا وزارت صنعت فولاد و معادن بزرگ را تفویض اختیار نمیکند.
وی با بیان اینکه در کشور ما همه نگاهها به بنگاههای خصولتی و رانتی صنعتی و معدنی است، تصریح کرد: نگاه نمایندگان مجلس، وزرا و حتی رئیس جمهور به نحوه عملکرد بنگاههای فولادی و پتروشیمی است که این یک مشکل اساسی در سالهای اخیر بوده است. بنگاههای بزرگ پول، سرمایه، امکانات و قدرت لابی دارند. آنها از انرژی و سایر منابع ارزانقیمت بهره مند میشوند چرا که عموماً انرژیبر و وابسته به مواد خام اولیه هستند. بنابراین این صنایع نیازی به حمایت ندارند.
- منبع خبر : ایسنا