به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد کریم یاوری درباره آخرین وضعیت مقرری بگیران بیمه بیکاری اظهار داشت: بیمه بیکاری یک حمایت اجتماعی است و تامین اجتماعی با دریافت حق بیمه مقرر به بیمه شدگان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که طبق مقررات قانون بیمه بیکاری بدون میل واراده از کار بیکار می شوند، بیمه بیکاری پرداخت می کند.
وی افزود: البته به غیر از افرادی که بدون میل و اراده خود بیکار می شوند، همچنین بیمه شدگان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که به دلیل بروز حوادث قوه قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی و… و. بیکار می شوند مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.
مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با بیان اینکه، پیگیری برای اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی دست اندر کاران اجرای قانون بیمه بیکاری است، ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۸ هزار نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری اشتغال مجدد پیدا کرده اند.
وی همچنین با اشاره به تکلیف سازمان آموزش فنی و حرفه ای به ارائه آموزش مهارت های مورد نیاز بیکارانی که مقرری بیمه بیکاری دریافت می کنند گفت: این سازمان مکلف است آموزش مهارت های مورد نیاز بازار کار و نیز باز آموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری را در مراکز آموزش فنی و حرفه ای و یا مراکز آموزش جوار کارخانجات فراهم کند و هزینه های آموزش های فنی و حرفه ای مقرری بگیران بیمه بیکاری از حساب بیمه بیکاری تامین و پرداخت میشود.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۸هزار مقرری بگیر بیمه بیکاری به مراکز آموزش فنی و حرفه ای برای مهارت آموزی و باز آموزی و تجدید مهارت معرفی شده اند، افزود: هم اکنون حدود ۲۶۲ هزار نفر از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند.
یاوری ادامه داد: کارگران مجرد مشمول قانون بیمه بیکاری حد اقل۶ ماه و حد اکثر ۳۶ماه و کارگران متاهل و متکفل حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه به نسبت سابقه کاری و بیمه پردازی می توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
وی تاکید کرد: ایام مقرری بیمه بیکاری جزء سابقه بیمه ای قابل قبول برای ایام بازنشستگی کارگران محاسبه می شود.
- منبع خبر : مهر