به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مهدی روانشادنیا در پاسخ به این سئوال که دولت برای حل مشکل مستاجران و ساماندهی بازار رهن و اجاره چه اقدامی باید انجام دهد گفت:دادن وعده تنها منوط به فصل نقل و انتقالات مشکل مستاجران را حل نمی کند پس دادن وعده و راهکار کوتاه مدت نمی تواند مشکلی از مشکلات مستاجران و ساماندهی بازار رهن و اجاره بکاهد.
وی تاکید کرد:حل مشکل مستاجران و تعادل و ساماندهی بازار رهن و اجاره نیازمند یک برنامه بلند مدت است پس دولت می تواند و باید در یک افق ۵ ساله یک نظام اجاره داری حرفهای و یک نظام تولید مسکن به قصد اجارهداری را راه اندازی کند چرا که این اقدام بهتر از دادن وعدههای منوط به فصل نقل و انتقالات و تابستان است.
روانشادنیا با اشاره به اینکه البته مداخله در بازارها جواب نمی دهد اظهار داشت: مسکن که یک کالای ناهمگن است و تعیین سقف قیمتی و هرگونه مداخله ای در آن کارساز نخواهد بود اما اگر دولت یک برنامه مدون و بلند مدت برای بازار اجاره بیاندیشد قطعا در فصل نقل و انتقالات شاهد رشد بیش از حد نرخ اجاره بها به دلیل کمبود عرضه و افزایش تقاضا نخواهیم بود.
این کارشناس مسکن افزود:کار اصولی برای کمک به مستاجران این است که باید به سمت تولید مسکن به قصد اجاره حرکت کنیم چرا که تعداد قابل توجهی از مردم در کشور در حال حاضر مستاجر هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سالهاست با آغاز فصل و انتقالات مسکن، نرخ اجاره بها دستخوش تحولات و رشد قیمت میشود و هر بار دولتها تلاش دارند با اجرای برنامههای کوتاه مدت به نوعی این بازار را ساماندهی کنند که هیچ گاه برنامه های آنها نه تنها موجب ساماندهی بازار و تعادل قیمت ها نمی شود بلکه رشد بیش از حد تصور و بالاتر از نرخ تورم را شاهد می شویم.
کارشناسان بر این باور هستند که برنامه های کوتاه مدت در بازار اجاره تاثیری نخواهد گذاشت. بنابراین یکی از راههای ساماندهی بازار اجاره بها متعادل شدن عرضه و تقاضا است که این مهم می تواند با اجرای برنامه های بلند مدت ساخت و ساز برای اقشار هدف محقق شود. آنها بر این باور هستند که می توان همانند سایر کشورها صنعت اجاره داری را در کشور راه اندازی کرد. البته این ایده از جمله ایدههایی است که از درون وزارت راه و شهرسازی مطرح شد اما مشخص نشد چه مطالعاتی از آن پشتیبانی میکند و میزان موفقیت آن چقدر خواهد بود.
- منبع خبر : فارس
ali
تاریخ : 17 - اکتبر - 2019
بنام خدا اشتغال زائی ی افسانه ای و باور نکردنی برای تهیه ی مصالح ساختمانی مورد مصرف این ساختمان ها(میلیون ها درب ورودی ، پنجره ، شیشه ومصالح دیگر……) و امیدواری وحق و نجات نسل ها {(در ژاپن نا خواسته این کار با متراژ کم(هم زمین آنها کمتر است یک پنجم،هم جمعیت آنها بیشتریک و نیم برابر)، انجام شده)} !.و….، تقسیمات را در هر استان و شهر ، از مستضعفین و مستحقین شروع کنند……
اگر ما زمین های کشاورزی و کوه و دره ها و کویر را کنار بگذاریم ،خیلی راحت وسریع ، بهرنفر ایرانی ۶۰۰۰ متر مربع مجانی زمین می رسد(به هر خانواده در زادگاه خانوادگی اش ! با ملاحظه ی کمی ضریب امکانات زمین…) ، و دیگر اینهمه ملت دلهره نخواهند داشت . و………
اگروضعیت آب مناسب باشد ، هر خانواده ضمن ساخت مسکن یا سر پناه ، اطاق ۲۰ متری برای هر فرد خانواده ، در این زمین چند هکتاری می شود انواع میوه و سبزیجات و حبوبات …..، موزد نیاز خانواده را با کیفیت بیشتری توسط خودشان تهیه کرد! و بقیه ی چند ده میلیون هکتار زمین کشاورزی دیگرکشور را برای محصولات صادراتی اختصاص داد .! و اگر موضوع تامین آب مناسب نباشد ، هر خانواده می تواند در آن زمین چند هکتاری به،
به تعداد افراد خانواده اطاق بزرگ بسازد ، و بقیه زمین هم ، حیاط برای بازی و، تفریح خود و بچه هایش خواهد بود{(جمعیت را هم کنترل کنیم ، چون ما نیاز به جمعیت زیاد نداریم! همین جمعیت کنونی برایمان کافیست، چون همیشه چند میلیون فرد جوان داریم ، و الان زمان قدیم نیست که برای جنگ بخواهند ! جنگ ها الکترونیکی شده و جمعیت زیادی نمی خواهد ولی اگربا اصرار خواستند که جمعیت اضافه شود ، حتی دو برابر شود ، می توانند خانه ها را دو طبقه کنند که برای ۱۶۶ میلیون نفر می شود {(ازدیاد جمعیت بیشتر از ۱۰۰ سال طول می کشد ولی اطاق ها چندماه) ! مهم از نگرانی در آوردن نسل هاست !.و…..} !!! و اینهمه عقده ی خانه دار شدن برای خانواده های مستحق و مستضعف باقی نخواهد ماند !!!.. و سهمیه ی ماهیانه ی آب شرب(یا آب شرب را که زیاد نمی شود را آزاد بخرد) ، و شستشوی هر خانواده به او داده می شود که آنرا در تانکر نگهداری و مصرف کند(خواه او می خواهد با آن آب ماشین بشوید ، حیاط بشوید ، یا پارکینگ بشود ! اگر کم آورد باید خودش آزاد تهیه کند!!!….. و