به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از رسانه مالیاتی ایران، محمد مسیحی با اشاره به ابهاماتی که پس از تصویب ماده ۳۳ اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط مجلس در اذهان عمومی شکل گرفته، عنوان داشت: این مالیات همان وجوهی است که از گذشته و در حال حاضر از مسافران عازم خارج از کشور مطابق ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده دریافت میگردد.”مالیات جدید همان عوارض خروج از کشور است”
وی تاکید کرد: بنابراین مصوبه ای که اخیرا مجلس نهایی کرده است، همان وجوهی است که مطابق روال قانونی قبل وصول میشد که البته معافیتهایی هم برای برخی اقشار از جمله دانشجویانی که برای تحصیل عازم خارج از کشور هستند، بیمارانی که جهت درمان به خارج از کشور سفر می کنند و همچنین مسافرانی که در اربعین حسینی عازم عراق می شوند، در نظر گرفته شده است.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: بدیهی است این برداشت که علاوه بر وصول وجوه قبلی بابت خروج از کشور، مالیات جدیدی بر سفرهای خارجی وضع شده، برداشت ناصواب و کذب می باشد.
این مصوبه «دریافت مالیات از عوارض خروج از کشور» علاوه بر اصل عوارض خروجی، تعبیر شد که در این خصوص یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود تاکید کرد که مالیات خروج از کشور همان عوارض خروج از کشور است و فقط عنوان آن به «مالیات» تغییر کرده است.
بر همین اساس، سید فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در توئیتر خود نوشت: «مالیات خروج از کشور پایه جدید مالیاتی نیست، همان عوارض خروجی است که قبلاً تعریف شده. چون عوارض باید به شهرداریها پرداخت شود، صرفاً نام آن به مالیات تغییر کرد تا منابع به خزانه کشور واریز شود. همچنین برخی معافیتهای ضروری که در قوانین به صورت پراکنده تعریف شده، در این قانون مجتمع شد.»
- منبع خبر : فارس