قیمت گذاری خودرو بی‌نتیجه ماند
قیمت گذاری خودرو بی‌نتیجه ماند
بروز اختلاف در اعضای حاضر در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار باعث شد تا همچنان دستورالعمل قیمت خودرو بلاتکلیف بماند .

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد با آغاز سال ۹۹ چکش کاری مسئولین برای تعیین دستورالعملی جدید برای خودرو شروع شده است.”قیمت گذاری جدید خودرو بی‌نتیجه ماند”

بر همین اساس در هشتاد و هشتمین جلسه کارگروه تنظیم بازار که امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ماه برگزار شده، گزارش دبیرخانه کمیته تنظیم بازار خودرو از فرآیندها و ضوابط سیاست گذاری این بخش و تعیین دستورالعمل تعیین نرخ خودرو توسط معاونت امور صنایع، مرکز ملی رقابت و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خوانده شد. اما بروز اختلافات در میان اعضای حاضر در جلسه باعث شد تا همچنان دستورالعمل قیمت خودرو بلاتکلیف بماند و بررسی آن به جلسات آینده این ستاد موکول شود.

در این جلسه اختلاف نظر بر سر قیمت خودرو به حدی بود که در نهایت قرار شد گزارشات ارائه شده توسط کارشناسان مورد ارزیابی بیشتری قرار گیرند و در جلسه هفته آینده ستاد تنظیم بازار تصمیم گیری ها انجام شود.

ستاد تنظیم بازار قرار است در جلسه امروز خود، دستورالعمل تعیین قیمت خودرو در سال ۹۹ را مشخص کند، موضوعی که از اهمیت زیادی برای مشتریان و خودروسازان و البته قطعه‌سازها برخوردار است.

ستاد تنظیم بازار اما در حالی امروز احتمالا دستورالعمل تعیین قیمت خودرو طی سال جاری را تعیین خواهد کرد که خودروسازان و قطعه‌سازان انتظار دارند قیمت‌گذاری دستوری لغو و تعیین قیمت در حاشیه بازار، جایگزین این سیاست شود. بهمن سال ۹۷ بود که وزارت صنعت،معدن و تجارت اعلام کرد خودروسازان می‌توانند قیمت محصولات خود را در حاشیه بازار (تا ۵ درصد زیر نرخ بازار) تعیین کنند.

این مصوبه که به نوعی شبه آزادسازی در بازار خودرو به حساب می‌آمد، زمان زیادی دوام نیاورد و وزارت صمت باز هم سیاست قیمت‌گذاری دستوری را در پیش گرفت. این موضوع سبب شد اختلاف میان قیمت کارخانه و بازار خودروها به شدت صعود کند و دلالی و واسطه گری در این بازار اوج بگیرد.

طبق ادعای خودروسازان، قیمت‌گذاری دستوری باعث وارد آمدن زیانی هنگفت به آنها شده، زیرا قیمت‌های فروش از هزینه تمام شده تولید، کمتر بوده و هستند. گویا این موضوع (زیان هنگفت خودروسازان) اجازه نداده مطالبات شرکت‌های قطعه‌ساز، سر وقت پرداخت شود و از همین رو قطعه‌سازها نیز نسبت به سیاست قیمت‌گذاری دستوری شکایت دارند.

  • منبع خبر : ایران جیب