به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در حالی که تولیدکنندگان خودرو در دنیا با شرایط باورنکردنی خودرو صادر میکنند ما شرایطی فراهم کردهایم که برای ۲۵ هزار خودرو ۷ میلیون تقاضا وجود داشته باشد.”باید در زمینه ضوابط واردات خودرو تجدید نظر کنیم”
سید محمد اتابک امروز در سیزدمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: امروزه بسیاری از کالا در بورس کالا عرضه میشود و مکانیزم کنترلی که توسط دولت و وزارت صنعت وجود دارد باعث افزایش قیمت بازار و بورس میشود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: ابطال عرضه کالاها در بورس باعث میشود که تا کارخانجات به مواد اولیه مورد نیاز خود نرسد و همچنین وجه به دست عرضه کنندگان نرسد، لذا این شرایط برای تولیدکنندگان مواد اصلی و تولیدکنندگان مواد ثانویه خوب نیست. بنابراین باید برای بورس کالا مکانیزمی گذاشت که از ذات بورس بودن خارج نشود.
اتابک اظهار داشت: شرایط فعلی باعث میشود که تولیدکنندگان لطمه بخورند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به قابلیت تولید ۳۰ میلیون تن فولاد در سال جاری، بیان داشت: نیاز کشور فقط ۱۵ میلیون تن است بنابراین میتوان ۴٫۵ میلیارد دلار از صادرات فولاد ارز حاصل کرد. “باید در زمینه ضوابط واردات خودرو تجدید نظر کنیم”
وی همچنین با اشاره به ثبت نام ۷ میلیون نفر در ازای عرضه ۲۵ هزار خودرو بیان داشت: این در حالی است در تمام دنیا به علت عدم فروش خودروهایشان را با شرایط باورنکردنی صادر میکنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: اما علیرغم این موضوع ما شرایطی را ایجاد کردهایم که برای ۲۵ هزار خودرو ۷ میلیون تقاضا وجود داشته باشد، این موضوع را باید مراقبت کنیم زیرا دنیا ما را نگاه میکنند.
وی افزود: بنابراین باید در سیاست واردات خودرو تجدید نظر کرد.
مهدی صادقی نیارکی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در ارزیابی وضعیت فعلی بازار خودرو گفت: مطابق آنچه در خبرها نیز اعلام شد، قیمتها در حال کاهش و فضای التهاب رو به آرامش است. با توجه به اقدامات مؤثر ستاد تنظیم بازار، وزارت صمت و سایر دستگاههای نظارتی در برخورد با این پدیده، خوشبختانه فضا در حال مدیریت شدن است.
وی افزود: حبابی که طی دو هفته اخیر ایجاد شد، رو به کاهش و رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران هم اعلام کرده که قیمتهای موجود وجود خارجی ندارند و در فضای مجازی عددسازی و ایجاد التهاب شده است.
این مقام مسؤول با اشاره به برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کنترل قیمت خودرو تصریح کرد: سه روش فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید از جمله این اقدامات است؛ ضمن اینکه در هفتههای اخیر، رونقی که در برخی بازارها از جمله بورس رخ داده و بعضی اتفاقات در حوزه پولی و سود بانکی، باعث شده عدهای با فضاسازی و قیمت سازی، بازار خودرو را ملتهب کنند.
- منبع خبر : ایران جیب