به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد شاخص کل بازار سرمایه لحظاتی پیش با رشد ۳.۴ درصدی و افزایش ۵۳ هزار و ۵۲۰ واحدی، رکورد یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی را به ثبت رساند و از این رقم نیز عبور کرد.
شاخص هموزن نیز با رشد ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحدی به رقم ۴۶۳ هزار و ۲۳۷ واحد رسید.
ارزش بازار در یک ساعت طی شده از آغاز معاملات امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه) به حدود ۶,۰۰۰ میلیارد تومان رسید و ۵۶۱ هزار و ۳۴۴ فقره معامله نیز در این یک ساعت انجام شده است که ارزش آنها ۵,۲۵۰ میلیارد تومان برآورد میشود.” شاخص کل ۱.۶ میلیون واحد را رد کرد/ رشد بی سابقه ۳.۴ درصدی بورس”
نماد فارس با رشد ۴۵۷۳ واحدی، فولاد با ۴۴۵۹ واحد و فملی با ۳۹۷۱ واحد، بیشترین تأثیر را در رشد شاخص در یک ساعت معاملات داشته است.
نمادهای بانکی نیز تقریباً در همه نمادها توانستهاند به سقف مثبت ۵ درصدی دامنه نوسان برسند و پس از آن شرکتهای سیمانی با رشد ۲ تا ۴ درصدی در ارزش سهام در معاملات امروز بیشترین بازدهی را داشتهاند.
شرکتهای پتروشیمی نیز بین یک تا سه درصد رشد قیمت سهام در معاملات امروز جزو گروههای پربازده به حساب میآیند.
محمود جام ساز با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در کشورهای پیشرفته وظیفه مهمی را در توسعه اقتصادی بر عهده دارد، اظهار کرد: به این صورت که زمانی که شرکتها طبق مقررات خاصی در بورس پذیرش میشوند یا عرضه اولیه دارند، این سهام به خرید ماشین آلات، تجهیزات مورد نیاز برای تولید، کشاورزی و… اختصاص داده و در نهایت به ایجاد اشتغال و افزایش تولید داخلی منجر میشود.
وی با بیان اینکه ایران در سالهای قبل یک کشور بانک محور بوده و به بازار سرمایه توجهی نداشته است، گفت: منظور از کشور بانک محور این است که همه موسسات تولیدی، کشاورزی، خدماتی، کسب و کارها، بنگاه های کوچک و متوسط و…، بخشی از سرمایه گذاری را از بانکها به صورت تسهیلات بلند مدت دریافت میکنند و درمورد سرمایه در گردش هم از کمک تسهیلاتی بانکها بیبهره نیستند.
بررسی عملکرد بانکها در کشور
این اقتصاددان ادامه داد: در این شرایط بانکها نقش بسیار مهمی را در افزایش تولید ناخالص داخلی ایجاد میکنند. درواقع هدف از جمع آوری سپردههای خرد مردمی و پرداخت بهره به این سپردهها، تجمیع این سپردهها برای اعطای اعتبارات تولیدی، تجاری و … است تا آنها نقش اساسی خود را برای تزریق سرمایه که یکی از مهمترین عوامل تولید است، ایفا کنند.