به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از شینهوا، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد طی سیاستگذاریهای مالی انجام شده در سراسر جهان برای مقابله با پاندمی کرونا نزدیک به ۱۱ تریلیون دلار بستههای کمک مالی ارائه شده است که این باعث شده سطح بدهی عمومی جهان رکورد جدیدی بزند.
ویتور گاسپر، مدیر دپارتمان امور مالی صندوق بینالمللی پول، میگوید: در مواجه با سقوط شدید میزان تولید جهانی، یک پاسخ مالی گسترده برای افزایش ظرفیتهای مربوط به سلامتی، جایگزینی درآمدهای از دست رفته خانوارها و جلوگیری از ورشکستگیها در مقیاس وسیع، لازم و ضروری بود.
او ادامه داد: اما این سیاستگذاریهای مالی باعث شد تا سطح بدهی عمومی جهانی به رکورد جدیدی رسیده و بالاتر از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی شود، که این از سطح بدهی بعد از جنگ جهانی دوم هم بالاتر است.” پاندمی کرونا بدهی عمومی جهان را به بالاترین سطح تاریخ میرساند”
او گفت: در حالی که کشورهای جهان به تدریج قرنطینه خود را بر میدارند، تداوم حمایت مالی امری واضح است، اما باید این سوال را پاسخ داد که کشورها چگونه میتوانند بدون ناپایدار شدن سطح بدهی خود از عهده این کار برآیند.
طبق چشمانداز ماه ژانویه اقتصاد جهان، در سال ۲۰۲۰ کسری بودجه کشورهای توسعه یافته بیش از ۵ برابر خواهد شد و کسری بودجه کشورهای در حال توسعه ۲ برابر خواهد شد.
به نقل از پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، اخیراً مشخص شده است که ویروس کرونا تقریباً هم زمان با اولین موارد گزارش شده در چین، در ماه دسامبر سال میلادی گذشته، در کشور ایتالیا نیز وجود داشته، اما اولین موارد ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ در ایتالیا، ماهها بعد گزارش شده است.
این ویروس تاکنون ۴۵۴ هزار نفر را به کام مرگ فرستاده و بیش از ۸.۴ میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است. اکنون با وجود روند کاهشی شیوع ویروس در اروپا و حتی رفع برخی از تدابیر امنیتی، در آمریکا و آسیا، این ویروس با سرعتی بیش از گذشته در حال گسترش است.
تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس مطبوعاتی که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: «جهان در یک مرحله جدید و خطرناک قرار گرفته است. قابل درک است که بسیاری از شهروندان از محبوس شدن در منازل خود خسته شدهاند؛ اما ویروس هنوز هم با سرعت زیادی در حال شیوع است.»
- منبع خبر : مهر