به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد یاسر مرادی کارشناس حقوقی بانکی اظهار کرد: روند صدور چک از این به بعد تغییر میکند و افراد باید وارد سامانه بانک مرکزی شوند و مشخصات گیرنده و مبلغ در سامانه ثبت شود. تاریخ چک نمیتواند بیشتر از ۳ سال از تاریخ دریافت دسته چک باشد.”تاریخ جدید سر رسید چکها مشخص شد”
به گفته مرادی سررسید چکها نهایت ۳ سال از تاریخ دسته چک بوده که به معنای تاریخ انقضا برای دست چک است.
او ادامه داد: اولین چک در حد اعتبار میتواند صادر شود و برگشت بخورد, اما وقتی چک برگشت بخورد, سامانه اجازه صدور چکهای بعدی را نمیدهد. مردم نگران چکهای قبلی خود نباشند، زیرا چکهای سابق هم اکنون اعتبار دارند و طبق قانون چکهایی که از ۲۲ آذر صادر میشوند در سامانه بانک مرکزی ثبت خواهند شد.
مرادی در پایان اظهار کرد: پیشنهاد ارائه دسته چکهای جدید مطرح شده و در صورت موافقت چکها بدون درج اطلاعات در سامانه بانک مرکزی و سامانه صیاد اعتبار ندارد.”تاریخ جدید سر رسید چکها مشخص شد”
گفتنی است، بانک مرکزی و شبکه بانکی به منظور اجرای قانون جدید، تمهیدات لازم را برای ثبت چک در «سامانه صیاد» توسط دارندگان چک فراهم کرده است، بر این اساس کارسازی چک تا اطلاع ثانوی به روال سابق همچنان ادامه دارد.
یاسر مرادی پژوهشگر حوزه بانکی با بیان ضرورت اصلاح قوانین چک، مزایای این طرح را توضیح داد. مرادی، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه بانکی درباره اصلاحات قانون جدید چک میگوید: در صورت اجرایی شدن این قانون بسیاری از دعاوی و درگیریها مانند گم کردن چک، سرقت چک، جعل چک و کلاهبرداریهای قابل انجام با چک بهطور ملموسی کاهش مییابد
این استاد دانشگاه در توضیح تغییرات اعمال شده بر قانون چک میگوید: مهمترین بخش قانون چک که شاهد آن هستیم، نحوه صدور و انتقال چک است. همچنین در شرایط جدید، دیگر چک در وجه حامل نخواهیم داشت و انتقال چک هم در وجه حامل نخواهد بود و باید در داخل سامانه رجیستر و ثبت شود. این پژوهشگر حوزه بانکی با اشاره به محدودیتها در قانون جدید گفت: به محض اینکه چک فرد برگشت میخورد از دریافت تسهیلات بانکی، افتتاح حساب بانکی جدید، دریافت کارت بانکی، دریافت خدمات ارزی و ضمانتنامه بانکی فرد محروم خواهد شد.
- منبع خبر : ایران جیب