به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد شاخص کل بورس امروز با ۵۸۷۰ واحد کاهش، در رقم یک میلیون و ۴۳۹ هزار واحد ایستاد. این درحالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۲۵۷۸ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۴۷ هزار و ۸۲۷ واحد رسید.
معامله گران یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۱۳ هزار و ۴۰۹ میلیارد ریال ارزش داشت.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد خوزستان و ملی صنایع مس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو، پالایش نفت تهران و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس با ۲۵۱ واحد افزایش، در رقم ۱۹ هزار و ۶۸۸ واحد ایستاد.
معامله گران این بازار ۷۴۱ هزار معامله به ارزش ۶۱ هزار و ۵۴۴ میلیارد ریال انجام دادند.
پتروشیمی مارون، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی زاگرس، پلیمر آریا ساسول، فولاد هرمزگان جنوب، صنعتی مینو و سنگ آهن گهر زمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
پس از افت چشمگیر بازار سهام در دوره اصلاح قیمتی، از اول آذر ماه و بعد از خبر تولید واکسن کرونا روند صعودی بازار سهام شروع شد و شاخص کل بیش از ۳۰۰ هزار واحد صعود کرد اما در جریان معاملات هفته گذشته شاخص کل بیش از ۱۰۰ هزار واحد ریزش کرد و کانال ۱/۵ میلیونی را از دست داد. حالا این سئوال مطرح میشود که بورس در دی ماه چه میشود؟
پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سئوال گفت: به نظر میرسد اگر شاخص کل بازار سهام چد روزی بالای یک میلیون و ۴۳۰ هزار واحد بماند میتوان به رشد شاخص کل تا حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد امیدوار بود، همچنین اگر شاخص از یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد عبور کند تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صعود خواهیم داشت.
از طرفی محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند بازار سهام در دی ماه گفت: تا اواسط دی ماه روند بازار سهام نوسانی خواهد بود و شاخص کل حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نوسان خواهد داشت اما از اواسط دی ماه روند صعودی بورس شروع خواهد شد.
در این میان باقر خادمی عقیده دارد بازار سهام بعد از شروع روند صعودی ذر دی ماه به سقف قبلی خود برمیگردد.
همجنین علی خسروشاهی نیز پیشبینی رشد ۱۵ درصدی برای بازار سهام تا پایان سال دارد.
پیشبینی کارشناسان در حالی است که روند بازار سهام به نوعی غیرقابل پیشبینی شده است و بر خلاف متغیرهای تاثیرگذار از جمله رشد قیمتهای جهانی، سیگنالهای مثبت سیاسی و بررسی دوباره لایحه FATF روند بازار سهام نزولی شده است. میتوان گفت ریزش ۱۰۰ هزار واحدی هفته گذشته دلیل خاصی نداشت و به خاطر شایعات منتشر شده در فضای مجازی اتفاق افتاد.
- منبع خبر : ایسنا