به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد گروه بهمن بعد از شوک قیمتی با دیگنیتی به بازار در حالی که رقبای این خودرو در حال فتح مرز قیمت میلیاردی بودند، دومین شوک را سنگین تر به بازار وارد کرد و دقایقی پیش فروش فیدلیتی در نسخه ۵ نفره ۶۵۵ و در نسخه ۷ نفره ۶۷۰ میلیون تومان به پایان رسید.
این در حالی است که فیدلیتی از نظر سطح امکانات و مشخصات فنی رقبایی در مرز یک میلیارد تومان و فراتر از آن دارد و احتمال اینکه محصولات جدید رقبا حتی ذره ای به قیمت فیدلیتی نزدیک باشد نیز تصورش سخت است.
بدون شک یک خودرو حتی اگر قیمتی بازارشکن داشته باشد بدون تیراژ گسترده نمی تواند روی بازار خودرو و رقبا تاثیر بگذارد اما تیراژ ۹۲۰۰ دستگاهی این کراس اوور جدید بازار در فاز نخست در ترکیب با قیمت آن یک تغییردهنده بزرگ بازی در بازار و چالشی بزرگ پیش روی رقبای این خودرو است که از نظر تیراژ میتوان تنها روی ایران خودرو، سایپا، مدیران خودرو و کرمان موتور برای رقابت با فیدلیتی حساب کرد؛ رقابتی که در بحث قیمت تا کنون برنده ای جز فیدلیتی نداشته است.
فیدلیتی برای استمرار سلطنت در بازار خصوصی ها باید مشخصه های متعددی را حفظ کند؛ نخستین مشخصه حفظ آهنگ افزایش تیراژ روی خطوط تولید گروه بهمن است. دومین مشخصه ای که فیدلیتی را در بازار حفظ و به یک پدیده بدل خواهد کرد، حرکت خلاف مسیر شایعات مبنی بر پایین بودن قیمت آن در ابتدای عرضه و احتمال افزایش شدید قیمت در فاز های بعدی است، موضوعی که بعضا گمانه زنی هایی از قیمت بیش از ۸۰۰ میلیونی این خودرو در مراحل فروش آینده بوجود آورده است. سومین مشخصه ای که فیدلیتی برای جاودانگی به آن نیاز دارد شروع نشدن واردات و یا واردات در تعداد محدود در زمینه خودروهای خاصی مانند هیبریدی ها و الکتریکی ها است تا وزن واردات روی مرز قیمتی یک میلیارد تومان، با پس زدن دست دوم ها به بازه قیمتی فیدلیتی این محصول را با چالش فروش مواجه نکند.
ماه عسل فیدلیتی امروز بعد از فروشش آغاز شده و زمزمه قیمت حواله های ۱ تا ۱٫۱ میلیارد تومانی بازار به گوش می رسد. مرحله نخست فروش فیدلیتی در تعداد بسیار محدود، بازار این خودرو را داغ کند اما استمرار فروش فیدلیتی با قیمتی کمتر از ۷۰۰ میلیون تومان به تثبیت نرخ دلار و تصمیم گروه بهمن بستگی دارد و کمی عجیب به نظر میرسد.
- منبع خبر : ایران جیب