قیمت نفت سه شنبه در بازارهای جهانی
قیمت نفت سه شنبه در بازارهای جهانی
قیمت نفت خام در معاملات امروز سه‌شنبه، با چشم‌انداز کمبود عرضه نفت در آینده رشد کرد اما گسترش کرونای دلتا آینده بازار را مبهم کرد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد قیمت نفت خام در معاملات امروز سه‌شنبه، با چشم‌انداز کمبود عرضه نفت در آینده رشد کرد اما گسترش کرونای دلتا آینده بازار را مبهم کرد.”قیمت نفت سه شنبه در بازارهای جهانی

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت خام، تا ساعت ۶:۵۴ به وقت تهران، ۰.۳۹ درصد رشد کرد و در ۷۴.۷۹ دلار تثبیت شد.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا هم تا این لحظه ۰.۲۹ درصد رشد کرد و در ۷۲.۱۲ دلار تثبیت شد.

این در حالی است که شاخص‌های نفت خام معاملات امروز را با سقوط ۱ دلاری آغاز کرده بودند.

کرونای دلتا در روزهای اخیر به شدت در حال گسترش در کشورهای جهان است و ممکن است منجر به وضع محدودیت‌های قرنطینه‌ای جدیدی شده که تقاضای نفت خام را کاهش خواهد داد. چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام جهان با افزایش تعداد مبتلایان به کرونای دلتا روبرو شده است.

همچنین، سختگیری پکن در خصوص سواستفاده از سهمیه واردات همراه با تاثیر قیمت‌های بالای نفت خام، با وجود افزایش میزان تولید پالایشگاه‌ها در نیمه دوم سال، می‌تواند باعث افت رشد واردات نفت چین در سال ۲۰۲۱ به پایین‌ترین حد در طول دو دهه اخیر شود.

آوتار ساندو، مدیر ارشد کالا در کارگزاری فیلیپس فیوچرز مستقر در سنگاپور با اشاره به پالایشگاه‌های مستقل گفت: “نوع دلتا هنوز در حال گسترش بوده و چین آغاز به سختگیری در مورد تیپات‌ها (پالایشگاه‌های کوچک چینی) کرده که از این رو رشد واردات آنها قابل توجه نخواهد بود.”

وی افزود که سرمایه‌گذاران چشم‌انتظار نشست بعدی فدرال رزرو و همچنین داده‌های موجودی نفت خام ایالات متحده در اواخر هفته جاری برای جهت‌گیری قیمت هستند.

تقاضای قابل توجه ایالات متحده و انتظارات برای محدودیت عرضه در حال حاضر از قیمت‌ها حمایت کرده و باعث شد دو شاخص مهم نفتی از سقوط ۷درصدی خود در دوشنبه هفته گذشته بازگشت را تجربه کنند و شاهد رشد باشند.

هووی لی، اقتصاددان در بانک OCBC مستقر در سنگاپور اظهار کرد: “شمار زیادی از افرادی که به دنبال قیمت‌های پایین هستند، زمانی که برنت به زیر ۷۰دلار افت کرد و تقاضای اقتصادی برای انرژی قوی به نظر می‌رسید، وارد صحنه شدند.”

وی افزود: “داده‌های تقاضا به ویژه از سوی ایالات متحده همچنان قوی بوده و این نگرانی‌ها را کاهش داده است.”

انتظار می‌رود بازارهای جهانی نفت با وجود تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن برای افزایش تولید در مدت باقی مانده سال، با کسری مواجه خواهد شد.

از آنجا که از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ به ماه آگوست موکول شده، احتمال بازگشت سریع عرضه نفت ایران در زودهنگام کاهش یافته است.

در ایالات متحده، از آنجا که تولیدکنندگان هزینه‌های خود را کاهش داده‌اند، بهبود عملکرد حفاری نفت متوسط بوده است. شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز روز جمعه اعلام کرد که سکوهای نفتی ایالات متحده در هفته گذشته هفت مورد افزایش یافته و به ۳۸۷ رسیده که بالاترین میزان آن از آوریل ۲۰۲۰ است.

  • منبع خبر : ایران جیب