به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد نرخ بهره بین بانکی به عنوان یکی از انواع نرخهای بهره در بازار پول به نرخهای سود یا بهره در سایر بازارها جهت میدهد.
در واقع این نرخ، قیمت ذخایر بانکهاست و زمانی که آنها در پایان دوره مالی کوتاهمدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر میشوند، از سایر بانکها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض میکنند که این نرخ در حال حاضر در محدوده ۱۸.۱۶ درصد قرار گرفته است.
این در حالی است که طبق آخرین وضعیت نرخ بهره بین بانکی، این سود در محدوده ۱۸.۰۸ درصد قرار داشت که اکنون با ۰.۴ درصد افزایش مواجه شده است.
البته از ابتدای سال جاری تاکنون، تغییرات نرخ سود بین بانکی چه در راستای افزایش یا کاهش تدوام نداشته است و همواره در محدوده ۱۸ تا ۱۹ درصد نوسان دارد.”سود بین بانکی زیاد شد”
این اظهارات درحالی است که کارشناسان اقتصادی، کاهش نرخ بهره بین بانکی را خطری برای تشدید تورم میدانند.
سخنگوی اجرای قانون جدید چک گفت: از ابتدای سال تا پایان تیر؛ حدود ۹ درصد چکهای قدیمی برگشت خوردهاند در حالی که در خصوص چکهای جدید این عدد چهار و شش دهم درصد بوده است و این مو ضوع نشان میدهد میزان برگشت چکهای جدید تقریباً نصف چکهای قدیمی است.
آمنه نادعلی زاده افزود اجرای قانون جدید چک موفق بوده به نحوی که در لحظه تخصیص دسته چک افراد اعتبارسنجی میشوند و در هنگام صدور چک نیز اگر کسی چک برگشتی داشته باشد نمیتواند چک صیادی صادر کند
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۶۰ میلیون چک بنفش رنگ جدید در کشور توزیع شده که ۱۶ درصد آنها معادل ۱۰ میلیون فقره چک در سامانه صیاد در لحظه مبادله ثبت شده است.
- منبع خبر : ایسنا