فرزین: پول دیجیتال ایران و روسیه فعال میشود
به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد «محمدرضا فرزین» جمعه شب در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه افزود: امکان دریافت روبل از دستگاه های خودپرداز روسیه با کارتهای بانکی شتاب امکانپذیر شده است و به تازگی بازار جدیدی به اسم بازار ارز توافقی ایجاد کردهایم که در این بازار نرخ بر اساس توافق صادرکننده و وارد کننده شکل میگیرد.
فرزین اظهار داشت: نرخ ارز در این بازار به نرخ بازار غیر رسمی یا بازاری که برخی کالاها در آن قیمتگذاری میشود، نزدیک است.” پول دیجیتال”
وی خاطر نشان کرد: درباره روسیه اقدام جدیدی انجام دادهایم و در حال راهاندازی تابلوی روبل در مرکز مبادله هستیم و ریال آفشور روبل را تعریف میکنیم.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: با همکاری میربیزینس (شبکه کارتی روسیه) در تلاش هستیم که روبل نرخ جداگانهای بر اساس توافق تجار داشته باشیم.
فرزین تصریح کرد: مطمئن باشید در این زمینه ظرف یکی دو هفته آینده خبرهای خوبی میشنوید و دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر کارتهای عضو شبکه شتاب در ایتیامهای روسیه کار میکند دو روز پیش قبل از سفرم به روسیه، یک میلیارد روبل به حساب «و ت ب» واریز کردیم، علاوه بر بانک صادرات، بانک ملی را هم در این پروژه درگیر خواهیم کرد.
رییس کل بانک مرکزی گفت: در مرحله بعدی کارتهای روسی در ای تی ام های ایران کار خواهد کرد از سال آینده کارتهای ایرانی در پوزهای روسی و بالعکس کار خواهد کرد تا بتوان از فروشگاههای موردنظر خرید انجام داد.
فرزین افزود: افزایش شعبههای بانکی در ایران و روسیه به منظور تسهیل مناسبات و مبادلات اقتصادی در دستور کار است.
وی اظهار داشت: با پیمان پولی بین ایران و روسیه دیگر هیچگونه مشکلی برای مبادلات پولی و بانکی در تجارت دو کشور نخواهیم داشت.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران شامگاه امروز (جمعه) در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی روسیه به عنوان آخرین برنامه سفر رسمی خود به مسکو، گفت: امضای معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه، نقشه راهی را برای ایران و روسیه مشخص کرد که در این چارچوب میتوانند فعالیتها را به شکل مناسبی دنبال کنند.
رئیسجمهور تأکید کرد: عزم و اراده دو دولت برای تحکیم روابط دوجانبه است که یکی از علتهای مهم آن، همسایه بودن با مشخصات جغرافیایی بسیار مهمی است که هر دو طرف در منطقه دارند که از جمله آن در زمینه راه و ترابری است.
وی با اشاره به همکاری ایران و روسیه در کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال – جنوب افزود: ما مصمم هستیم که ارتباطات خود را در زمینه کریدورها و زیرساختهای مواصلاتی تکمیل کنیم.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی دیدگاههای فعالان اقتصادی روسیه در این نشست گفت: برای اینکه معاهده توافقنامه عملیاتی شود، باید ایران از توانمندیهای روسیه و روسیه از توانمندیهای ایران اطلاع داشته باشد و این امر، نیازمند تشکیلات منسجم اقتصادی، مالی و تجاری است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دولت ایران آمادگی دارد تا راه را برای بازرگانان و سرمایهگذاران تسهیل کند تا بتوان توافقات بین تجار و بازرگانان دو کشور بدون مشکل اجرا شود.
رئیس جمهور بنا به دعوت رسمی همتای خود و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به مسکو سفر کرد.
دیدارهای جداگانه با رئیسجمهور و نخستوزیر روسیه و شرکت در نشست مذاکرات هیأتهای بلندپایه دو کشور از دیگر برنامههای پزشکیان در این سفر بود.” پول دیجیتال”
پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه بعدازظهر جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پاسخگوی پرسش تعدادی از خبرنگاران بودند.
وزیران امورخارجه، اموراقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون امور بینالملل وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی دیگر از دولتمردان و همچنین مهدی طغیانی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکنند.
- منبع خبر : ایرنا