نفت تا سال ۲۰۳۰ بیشتر مصرف میشود
نفت تا سال ۲۰۳۰ بیشتر مصرف میشود
تحمیل فشار به ۶ کشور مستثنی شده برای قطع رابطه نفتی با ایران در محافل سیاسی اقتصادی و حقوقی جهان در حال رایزنی است و خبرها اینگونه شایع هستند که نخبگان حقوقی و اقتصادی این تحمیل را نقطه اتکا ایران برای ارجاع موضوع به دیوان بین المللی لاهه میدانند.

به گزارش واحد تحلیلی خبرگزاری صبح اقتصاد ضمن اینکه همین یکی دوروزه ترامپ با فشار آوردن به اوپک تقاضای کاهش دادن قیمت نفت را داشته و این نشانگر این است که واکنش جهان به تقاضای ترامپ با افزایش قیمت نفت مواجه شده است. از طرف دیگر سایت مشهور اویل پرایس با استناد به گزارشی که اخیرا از سوی مرکز مطالعات بانک آف آمریکا (bank of America) منتشر شده است اقتصاد جهان از سال ۲۰۳۰ را دستخوش تغییراتی بسیار جدی در جایگزینی های انرزی میداند. در این گزارش تاکید شده است تا سال ۲۰۳۰ میلادی تقاضای نفت در دنیا روند صعودی خواهد داشت، ولی از این سال به بعد جهان شاهد افت میزان تقاضای نفت خواهد بود. البته باید در نظر داشت که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میلادی نرخ رشد تقاضا نزولی خواهد بود. طبق آمار‌های موجود در سال ۲۰۲۴نرخ رشد تقاضای نفت نصف می‌شود و به ۰.۶ میلیون بشکه در هر روز می‌رسد در حالیکه در سال ۲۰۱۸ نرخ رشد تقاضای نفت بالغ بر ۱.۲ میلیون بشکه در روز بود.

با این تحلیل به ضرس قاطع میتوان گفت در ده سال آتی تقاضا برای استفاده از نفت خام نه تنها کم نخواهد شد بلکه به دلیل نیاز بازار نفت در فراین واکنش بازار قابلیت تحریم نخواهد داشت و بازار نفت اسپات همیشه قیمت ساز خواهد بود اما اصلی‌ترین دلیل افت نرخ رشد تقاضای نفت در سالهای بعد از دهه پیش روی میلادی و کاهش تقاضا در دهه ۲۰۳۰ افزایش استفاده از تجهیزات الکترونیکی به خصوص وسایل حمل و نقل الکتریکی است. توسعه استفاده از ترن‌ها و خودرو‌های الکتریکی در دنیا باعث می‌شود تا تقاضا برای نفت و فراورده‌های آن کم شود. بانک آف امریکا در ادامه گزارش از بی ثباتی‌های زیادی در بازار نام می برد که همگی می‌توانند روی تقاضای نفت تاثیر داشته باشند. بر مبنای این گزارش وضعیت اقتصادی دنیا و احتمال ایجاد اختلال در روند تجارت ازاد در دنیا به دنبال اجرای سیاست‌های ترامپ در سال‌های اخیر را از عوامل نگران کننده در بازار قلمداد می کنند. تاثیر هر دو عامل در دهه پیش روی میلادی چشمگیر خواهد بود. دولت ترامپ از زمانی که که روی کار امده است عامل بی ثباتی زیادی در عرصه اقتصادی دنیا بوده و همین امر فراین بی اعتباری آمریکا در دیکته کردن سیاستهایش را فراهم آورده است.، تا آنجا که به نظر می‌رسد تاثیر سیاست‌های او بیش از یک سال و دو سال در اقتصاد دنیا کمی موثر و بعد از آن کاملا قابلیت خنثی پیدا میکنند.

والسلام

نقاشیانحمید رضا نقاشیان