به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد نرخ سود بینبانکی که روزهای انتهای تیرماه تا ۱۸٫۳ درصد افزایش یافته بود، حالا ۰٫۳ درصد دیگر هم افزایش یافته و به ۱۸٫۶ درصد رسیده است.
کامران ندری، عضو سابق پژوهشکده پولی و بانکی، معتقد است شدت نوسانات کوچک فعلی نرخ سود بینبانکی طبیعی است. او توضیح میدهد: نوسانات نرخ در کوتاه مدت مثل نرخ ارز در حد یک تا دو درصد امری طبیعی است. یک روز ممکن است برداشت دولت ازحساب تنخواه بالا رفته باشد و تزریق ذخایر به بازار بین بانکی افزایش یافته باشد و نرخ پایین رفته باشد یا برعکس ممکن است سپرده داران به بانکها مراجعه داشته باشند و بانکها با کمبود ذخایر مواجه شده باشند، این مورد تقاضا را بالا برده و نرخ را افزایش میدهد.
او ادامه میدهد: سیاستگذار هم میتواند مداخله کند و با عملیات بازار باز نرخ را هدایت کند. وقتی سیاستگذار میبیند نرخ در حال کاهش است و ما با تورم ماهانه بالایی دست به گریبان هستیم، سیاست انقباضی پیش میگیرد.
ندری احتمال میدهد بالا رفتن نرخ سود بین بانکی به علت شرایط خاص اقتصاد و اقدامات سیاستگذار با عملیات بازار باز باشد. او در ادامه میگوید: احتمالا سیاستگذار درحال فروش گسترده اوراقی است که از قبل خریداری کرده تا ذخایر را از بازار بین بانکی جمع آوری کند.
نرخ سود بین بانکی در تاریخ۱۷ تیر ماه امسال تا ۱۷.۵۹ درصد کاهش یافته بود. کمیجانی در شصت و یکمین اجلاس سالیانه مجمع عمومی عادی بانک مرکزی که صبح امروز به ریاست جناب روحانی، رییسجمهوری و با حضور سایر اعضای مجمع، و اعضای هیات عامل این بانک برگزار شد در محل بانک مرکزی برگزار شد، با توجه به روزهای پایانی فعالیت دولت دوازدهم، تحولات شاخص های کلان اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم و همچنین مهمترین اقدامات بانک مرکزی در حوزههای مختلف پولی و اعتباری، نظارتی و ارزی در سال ۱۳۹۹ را تشریح کرد و گفت: بررسی تحولات رشد اقتصادی در سالهای ۹۹-۱۳۹۲، نمایانگر نوسانات و فراز و فرودهای این متغیر و تاثیرپذیری آن از شرایط پیرامونی اقتصاد است. دولت یازدهم در شرایطی اقتصاد را تحویل گرفت که رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۱ به ۷.۷- درصد رسیده بود. با اتخاذ سیاستهای جدید اقتصادی، این روند در سال ۱۳۹۲ متوقف و از سال ۱۳۹۳ روند بهبود به نحو محسوسی پدیدار شد و رشد تولید ناخالص داخلی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۰) در این سال به ۳.۲ درصد رسید.
- منبع خبر : تجارت نیوز