افزایش هزینه حق الثبت دفترخانه ها
افزایش هزینه حق الثبت دفترخانه ها
نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران از افزایش دو برابری تمام هزینه های حق الثبت دفترخانه ها خبر داد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران از افزایش دو برابری تمام هزینه های حق الثبت دفترخانه ها خبر داد.”افزایش هزینه حق الثبت دفترخانه ها ”

محمد عظیمیان درخصوص افزایش حق التحریر و حق الثبت در دفاتر اسناد رسمی، گفت: تمام هزینه های ثبتی تنظیم سند تحت عنوان حق الثبت از نیم درصد به یک درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: اگر فرض را بر این بگذاریم که در یک وسیله نقلیه ۱۰۰ میلیون تومانی، اگر سال گذشته نیم درصد (۵۰۰ هزار تومان) حق الثبت دریافت می شد، امسال باید یک میلیون تومان حق الثبت دریافت شود.

چون در متن اصلاحی ماده ۱۲۳ اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاك كشور موضوع بند الف تبصره ۹۰ قانون بودجه سال ۶۱ كشور تعرفه ثبت اسناد از چهل میلیون ریال به بالا ۲۰ در هزار تعیین گردیده و ضمناً(عبارت) نسبت به مازاد چهل میلیون ریال از متن ماده اصلاحی مزبور حذف گردیده است. لذا كل مبلغ اینگونه اسناد مشمول ۲۰در هزار حق الثبت خواهد بود ، معهذا در صورتیكه بنظر آن سازمان ابهامی در این مورد وجود داشته باشد ، چون طبق اصل هفتاد و سه قانون اساسی شرح و تفسیر قوانین در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است، لذا می توانند از طریق وزارت دادگستری نسبت به كسب نظریه مجلس شورای اسلامس اقدام فرمایند. 

موضوع بخشنامه شماره ۲۰۷/۱/۳۳/ت – ۲۹/۲/۶۱ وزارت امور اقتصادی و دارائی 

حق التحریر سهم دفتریار 

بند ۹۶ – سردفتران مكلفند در مقابل پرداخت سهمیه حق التحریر به دفتریار رسید بگیرند و در صورت استنكاف دفتریار از دادن رسید در صندوق ثبت به نام آنها تودیع نمایند. 

اصلاحی بند پنجاه و شش مجموعه بخشنامه های تا آخر سال ۴۹ 

اجرای لایحه قانونی حق التحریر دفاتر اسناد رسمی و نحوه تقسیم آن “افزایش هزینه حق الثبت دفترخانه ها”

بند ۹۷ – آقایان سردفتران در سطح كشور از این پس خود مرتباً در تعیین درصدها و ضرائب حق التحریر متعلق به كاركنان كه در متن ماده واحده بعناوین : ۱- رقم قابل پرداخت ، ۲- رقم قابل واریز تعریف شده است ، اقدام و بدین صورت پس از كسر كردن آن ضرائب و درصدها از مجموع كلی حق التحریر اسناد تنظیمی نسبت به تحویل ماهیانه آن بحساب های بانكی كه ذیلاً تعیین می شود همراه با تحویل صورتحساب ماهانه قدام فرمایند. 

 

۱-حساب شماره ۲۲۷۶ كه قبلاً توسط كانون سردفتران در بانك ملی افتتاح شده بود بمنظور تمركز وجوهی كه در قانون بعنوان (ضرائب قابل واریز) بحساب كانون سردفتران تعریف شده است اختصاص داده می شود كه سرفتران ضرائب (قابل واریز) را مستقیماً یا توسط شعب بانك ملی سراسر كشور به آن حساب تحویل و واریز فرمایند. 

۲-حساب بشماره ۲۴۲۹ در همان بانك افتتاح شده كه مخصوص تحویل (وجوه قابل پرداخت) به كاركنان است و سرفتران باید همه ماهه ضرائب و و درصدهایی را كه در بندهای یك تا هفت ماده واحده تعیین و بعنوان (درصدهای قابل پرداخت) تعریف شده است مستقیماً یا توسط شعب بانك ملی سزاسز كشور به آن حساب واریز تحویل نمایند. 

۳-چون باستناد ماده واحده سردفتران وجه دیگری بابت بیمه كاركنان نخواهد پرداخت بنابراین كلیه وجوهی كه طبق مقررات سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه به سازمان مذكور باید پرداخت شود، سردفتران بایستی كماكان وجوه مربوط به بیمه كاركنان را طبق ضوابط بسازمان تامین اجتماعی از محل (رقم قابل پرداخت) مرتباً بسازمان تامین اجتماعی پرداخت كرده و بقیه وجوه (درصدهای قابل پرداخت و قابل واریز ) بحسابهای ۲۴۲۹ و ۲۲۷۶ تحویل و همه اهه مستند پرداخت حق بیمه كاركنان را ضمیمه صورتحساب خود ارسال نمایند، ضمناً كلیه وجوهی كه از ابتدای سال ۱۳۵۸ بابت بیمه كاركنان بسازمان اجتماعی توسط سردفتران پرداخت شده است قابل احتساب و تهاتر خواهد بود. 

۴-از سردفتران تقاضا می شود صورت و مشخصات دقیق كاركنان دفترخانه خود را كه ر اول فروردین ماه سال ۱۳۵۸ در آن دفترخانه بكار اشتغال داشته اند با ذكر مدت خدمت و نوع كا آنان در مهلت مقرر در تبصره ۲ ماده واحده به كانون سردفتران تهران ارسال دارند و در آینده نیز هر تغییر و تبدیلی كه در وضع كاركنان دفترخانه حاصل شود به اطلاع كانون سردفتران برسانند البته ضوابط و مقررات استخدامی و نحوه خدمات كاركنان دفات اسناد رسمی و دیگر مسائل مربوطه به آن ضمن آئین نامه موضوع بند ۷ ماده ۶۶ قانون دفاتر اسناد رسمی مشخص خواهد شد. 

۵-از سردفتران درخواست می شود , نسبت به پرداخت درصدها و ضرایبی از حق التحریر كه طبق قانون بابت سالهای ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ ملزم به پرداخت آن می باشند ولی تا كنون آن را پرداخت نكرده اند ظرف مهلت مقرر با توجه به دستورالعمل ان بخشنمه اقدام و ذمه خود را از این بابت بری سازند(البته كلیه وجوه مربوطه به سال ۱۳۵۸ را فق بحاب شماره ۲۲۷۶ پرداخت فرمایند). 

  • منبع خبر : ایران جیب