به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ رضا رحمانی در مراسم روز ملی بنگلادش با بیان اینکه با فعال سازی ظرفیتهای موجود، ایران و بنگلادش میتوانند به هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال دست پیدا کنند، گفت: امیدواریم در سال جدید ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور برگزار شود.
وی افزود: هویت، قدرت و رفاه، سه مفهوم بنیادی و اساسی در سیاست است. استقلال کشورها با مفهوم هویت گره خورده است، اما بدون رفاه و قدرت نه فایده لازم را دارد و نه میتواند پایدار باشد. برای همین هر دو ملت ایران و بنگلادش به عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود، نیازمند توسعه همه جانبه و به ویژه توسعه ساختمانها و تأسیسات زیر بنایی هستند و این میتواند یک زمینه همکاری بلند مدت و گسترده را فراهم سازد.
وی افزود: فعال سازی ظرفیت موجود میتواند به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را محقق کند که امیدواریم در سال جدید، ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور برگزار شود و بتوانیم در این نشست به توافقات مهم در توسعه روابط دو کشور ایران و بنگلادش دست پیدا کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران ظرفیتهای مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد، گفت: ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است. علاوه بر این ظرفیتهای همکاری برای دو کشور در زمینههای دیگر نظیر کشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشکی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینهها وجود دارد و فعال سازی ظرفیت موجود در چند مورد از این زمینهها به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را تحقق پذیر میکند.
رحمانی ایران را کشوری با پتانسیلهای اقتصادی فراوان دانست و افزود: فعالان اقتصادی و همین طور مسئولان سیاسی کشورها نمیتوانند از بازار و اقتصاد ایران صرف نظر کنند. ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی به رقم تولید ناخالص داخلی ۴۳۹ میلیارد دلار به ارزش جاری دلار دست پیدا کرد؛ در حالی که رکورد ۵۹۸ میلیارد دلار را نیز در سال ۲۰۱۲ کسب کرده است.
وی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در صنایع ایران و تلاشهایی که برای روزآمدسازی فناوری خطوط تولید انجام میشود، حصول مجدد این رکورد را امکان پذیر میکند. رکوردهای موجود برای اقتصاد ایران همگی از توانمندی بالا و تاب آوریبسیار پرقدرت اقتصاد ایران در مقابل تنشها و فشارهای خارجی حکایت دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ظرفیتهای اقتصادی بنگلادش گفت: برای دومین سال متوالی قرار گرفتن بین ۱۰ کشور با رشد اقتصادی بالا، تجربه نرخ رشد اقتصادی بالای ۶ برای تقریباً ۱۵ سال متوالی، رسیدن به حجم تجارت حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال، جمعیت بالا با حدود ۱۶۳ میلیون نفر، باعث شده است تا بنگلادش به عنوان کشوری جذاب برای بسیاری سرمایه گذاران، تجار و دولتها مطرح شود.
رحمانی ادامه داد: شرکتها و سازمانهای مسئول ایرانی هم این روندها، برنامههای سالانه و بلند مدت را به دقت رصد میکنند و علاقمندی خود را برای همکاری با شرکتها و مؤسسات بنگلادش ابراز میکنند؛ بنابراین بر ما، مسئولین دولتی واجب است تا تدابیر لازم را برای تسهیل و توسعه این فعالیتها فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه در تاریخ ایران همیشه روابط دوستی و تبادلات عمیق فرهنگی، علمی و تجاری با شبه قاره هند و سرزمین بنگال برقرار بوده است، گفت: عضویت فعال دو کشور ایران و بنگلادش در مجامع بین المللی نظیر گروه ۸-D، سازمان همکاریهای اسلامی و جنبش عدم تعهد، نشان از گرایشهای راهبردی مشابه و مشترک دو کشور در عصر حاضر دارد.